MINISTAR MOMIROVIĆ SAOPŠTIO DIVNE VESTI: Infrastrukturni projekat završen šest meseci ranije!
Tomislav Momirović, Foto: Ana Paunković

svaka im čast

MINISTAR MOMIROVIĆ SAOPŠTIO DIVNE VESTI: Infrastrukturni projekat završen šest meseci ranije!

Sa velikim zadovoljstvom mogu da saopštim da su tunel i vijadukt Čortanovci koji se nalaze na delu pruge od Stare Pazove do Novog Sada, završeni šest meseci pre roka

Objavljeno:

Povodom završetka vijadukta i tunela "Čortanovci", koji se nalaze na deonici pruge za velike brzine Stara Pazova - Novi Sad, u nastavku Vam šaljemo izjavu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića.

- Sa velikim zadovoljstvom mogu da saopštim da su tunel i vijadukt Čortanovci koji se nalaze na delu pruge od Stare Pazove do Novog Sada, završeni šest meseci pre roka. Podsetio bih vas da su ovi radovi počeli 11. avgusta 2017. i projektovano trajanje je bilo 52 meseca. Kada je predsednik Republike pre pet godina kao predsednik Vlade sproveo fiskalnu konsolidaciju i kada su počeli ovi svi veliki infrastrukturni projekti, brza pruga Beograd - Novi Sad, koja treba da spoji dva najveća grada u Srbiji, bio je i ostao u tehnološkom smislu najzahtevniji i najizazovniji projekat. Tunel i vijadukt Čortanovci su deo deonice koji će se izučavati na fakultetima u budućnosti i najkompleksniji deo koridora od Beograda do Budimpešte. Podsetio bih vas da će ova brza pruga kada se završi na kraju godine od Beograda do Novog Sada biti najmodernija i najbrža pruga u Istočnoj Evropi i to su stvari o kojima nismo mogli da sanjamo pre samo pet ili deset godina - rekao je ministar Momirović.

Bonus video:

02:02

Srđan Kolarić predsednik opštine Čukarica o radovima na Rakinoj bari

(Espreso / Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.