VUČIĆ o napadu na njega u Srebrenici: BIA nije organizator
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

zna ko ga je napao

VUČIĆ o napadu na njega u Srebrenici: BIA nije organizator

Rekao je da je neverovatno da neko pomisli da je on to organizovao sam protiv sebe

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da zna ko ga je u julu 2015. napao u Srebrenici i da nisu tačne tvrdnje da je to organizovala Bezbednosno informativna agencija (BIA).

"Otišao sam da se poklonim žrtvama i to je bio jedini trenutak kad sam pognuo glavu, momci iz obezbeđenja su saginjali glavu, jer je to prirodna reakcija, ali ja sam tada bio ponosni Srbin, predsednik Srbije", rekao je Vučić u intervjuu za TV Face.

Rekao je da je neverovatno da neko pomisli da je on to organizovao sam protiv sebe, da je pozvao telefonom čoveka koji ga je udario u rame nogom, i da nikad nije insistirao na priči o tom napadu.

On je govorio o stradanju porodice Vučić u Drugom svetskom ratu, i dodao da se zalaže za kulturu sećanja na zločine i u Srebrenici i u Jasenovcu i Jadovnu.

Ipak je i pored više puta ponovljenog insistiranja odbio da Jasenovac okarakteriše kao genocid i objasnio da je jasno šta lično misli, ali da kao predsednik Srbije ne želi da se vraća u prošlost, jer to donosi još 100 godina sukoba.

Vučić je ponovio da nikada nije pucao na Sarajevo, da ne postoji nijedna njegova slika sa oružjem i da nikada nije bio četnik.

Kada je reč o Srbiji, Vučić je rekao da je ona teritorijalno sebi dovoljna i da ostali treba da prestanu "da je komadaju", a da "Srbija nema teritorijalnih pretenzija prema susedima".

"Neće biti rata", rekao je Vučić i dodao da je njegova reč najveća garancija za to.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.