U PETAK KLJUČNA SEDNICA ODBORA ZA USTAVNA PITANJA: Na dnevnom redu promena USTAVA SRBIJE!
Skupština Srbije, Foto: Zorana Jevtić

u fokusu

U PETAK KLJUČNA SEDNICA ODBORA ZA USTAVNA PITANJA: Na dnevnom redu promena USTAVA SRBIJE!

Žarić Kovačević je navela da su na sednicu Odbora pozvane premijerka Ana Brnabić, ministarka pravde Maja Popović, šefovi poslaničkih grupa, predsednici svih odbora Narodne skupštine

Objavljeno:

Sednica skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, na čijem je dnevnom redu Predlog za promenu Ustava Srbije, biće održana u petak, 16.aprila, rekla je danas Tanjugu predsednica Odbora Jelena Žarić Kovačević.

Žarić Kovačević je navela da su na sednicu Odbora pozvane premijerka Ana Brnabić, ministarka pravde Maja Popović, šefovi poslaničkih grupa, predsednici svih odbora Narodne skupštine.

- To je prva sednica odbora. Ne bih mogla da prejudiciram kakva će odluka biti na toj sednici i ko će sve uzeti učešće u raspravi, ali ono što je dobro jeste da ćemo početi (raspravu) i da smo se saglasili da o svim koracima informišemo i stručnu javnost, ali i građane o tome šta ćemo i kako raditi - rekla je Žarić Kovačević.

Ona je najavila mogućnost da se sednice tog odbora dalje održavaju i van parlamenta, ali će o tome tek biti reči.

Žarić Kovačević je kazala da će posle sednice odbora u petak biti održana i konferencija za novinare.

Na konsultacijama premijerke Ane Brnabić sa predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem i ministarkom pravde Majom Popović prošle nedelje odlučeno je da se pokrene skupštinska procedura za promenu Ustava Srbije u oblasti pravosuđa.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.