SLOBA NUDIO LEGIJI 5 MILIONA MARAKA DA PREĐE NA NJEGOVU STRANU: Ćosić otkrio najveću TAJNU noći hapšenja
Slobodan Milošević, Foto: Youtube printscreen

SLOBODAN MILOŠEVIĆ

SLOBA NUDIO LEGIJI 5 MILIONA MARAKA DA PREĐE NA NJEGOVU STRANU: Ćosić otkrio najveću TAJNU noći hapšenja

Bivši predsednik SRJ Slobodan Milošević je tokom akcije hapšenja marta 2001. godine ponudio nagodbu tadašnjem šefu Jedinice za specijalne operacije (JSO) Miloradu Ulemeku Legiji da za pet miliona maraka pređe na njegovu stranu

Objavljeno:

Bivši predsednik SRJ 2001. izneo basnoslovnu ponudu tadašnjem šefu JSO, verujući da može da se spase od privođenja... Zamisao mu nije uspela, a detalje o tome je u svojim beleškama otkrio čuveni srpski pisac

Bivši predsednik SRJ Slobodan Milošević je tokom akcije hapšenja marta 2001. godine ponudio nagodbu tadašnjem šefu Jedinice za specijalne operacije (JSO) Miloradu Ulemeku Legiji da za pet miliona maraka pređe na njegovu stranu i preokrene tok dešavanja tih dramatičnih dana!

Očekivao 100.000 ljudi

To je u svojim dnevničkim beleškama svojevremeno zapisao književnik Dobrica Ćosić.

- Saznao sam: kada je čuveni Legija, komandant specijalne jedinice MUP Srbije, ušao u Miloševićevu rezidenciju 31. marta u ponoć i poveo razgovor o njegovoj predaji, Slobodan Milošević mu je ponudio pet miliona maraka da sa svojom jedinicom pređe na njegovu stranu, što bi ohrabrilo i njegove pristalice da ih sutradan ujutru bude sto hiljada oko kuće da ga odbrane od hapšenja, a onda će događaji krenuti drugim smerom. Legija nije prihvatio tu nagodbu; predložio je svom bivšem komandantu da ga poveže sa nekim funkcionerom DOS i sa njim pregovara o uslovima svog hapšenja ili nehapšenja - zapisao je Ćosić 2001. godine, što je potom objavio u knjizi „U tuđem veku“, i dodao:

- Milošević je poslušao Legiju, koji je pozvao telefonom Čedu Jovanovića, šefa poslaničke grupe u Skupštini Srbije, s kojim je bio na vezi, ovaj je došao i posle tri-četiri časa „pregovora“ sa mladićem koji je možda vršnjak njegove ćerke prihvatio da ga odvedu u Centralni zatvor. U tom poniženju srpski vođa zasvagda je sišao sa Dedinja i doživotno utamničio sebe - naveo je Ćosić.

Bonus video:

01:12

PORODICA TREJLER 4

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.