OTVARAMO AMBASADU U BEOGRADU, ODUŠEVLJENI SMO SRBIJOM: Izaslanik kralja Baherina sa Vučićem (UŽIVO)
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen RTS

PREDSEDNIK

OTVARAMO AMBASADU U BEOGRADU, ODUŠEVLJENI SMO SRBIJOM: Izaslanik kralja Baherina sa Vučićem (UŽIVO)

Posle sastanka u Palati Srbija, Vučić i šeik se obraćaju javnosti

Objavljeno: 17:39h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šeikom Naserom bin Hamadom bin Isom Al Kalifom, izaslanikom kralja Bahreina za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost.

Posle sastanka u Palati Srbija, Vučić i šeik se obraćaju javnosti.

Predsednik je rekao da će u naredna dva dana, koliko traje poseta, pokušati da urade što više sa predstavnicima Bahreina, i da će se truditi da uvećaju skromne brojeve trgovinske razmene.

Tek sada počinje razvijanje naše razmene. Ono što je za nas važno da pokušamo da pronađemo način da pokrijemo zajedničke troškove uspostvljanja linije između Beograda i Maname. To će biznismenima omogućiti da putuju u Bahrein, ali i turistima da vide tu divnu zemlju. Ja preporučujem Istorijski muzej", istakao je predsednik Srbije.

"Stvorili smo veliko poverenje jedni pema drugima još posle prvog sastanka u Manami. Danas smo se dogovorili o potpisivanje akata. Nadam se skorom dolasku kralja Bahreina i potpisavanju dokumenta o sveobuhvatnoj saradnji između naše dve zemlje", počeo je Vučić.

Zatim se srpskoj javnosti obratio izaslanik kralja Bahreina.

"Imam veliku čast da budem izaslanik kralja samo mesec dana posle posete srpske delegacije Kraljevini Bahrein", rekao je šeik.

"Oduševili smo se čim smo stigli u Beograd i Srbiju", dodao je izaslanik kralja Bahreina.

"Njegovo veličanstvo je naredilo da se otvori ambasada Kraljevine Bahrein u Beogradu", nastavio je šeik.

Izaslanik kralja Bahreina se pre sastanka sa predsednikom u Palati Srbija sastao i sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem.

Sutra, drugog dana posete u 10.00 sati predsednik Vučić i šeik Naser bin Hamad bin Isa Al Kalifa prisustvovaće prikazu naoružanja, vojne opreme i sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije na Vojnom aerodromu "Pukovnik Milenko Pavlović" u Batajnici.

Vučić je sredinom marta boravio je u poseti bahreinskoj prestonici Manami. Kralj Bahreina Hamad bin Isa el Kalifa i Aleksandar Vučić tada su ocenili da su razgovori koje su vodili bili od istorijskog značaja za odnose dveju zemalja.

Bonus video:

01:44

Vučić obilazi izgradnju brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.