Dojče vele: Radulović nije ponudio ceo izvod za porez, nego samo patrljke!
Foto: Fonet

Nastavlja se misterija

Dojče vele: Radulović nije ponudio ceo izvod za porez, nego samo patrljke!

Rujević navodi da Radulovićev potez jedino pokazuje da je konačno odustao od verzije da je zvanični i javni dokument IRS koji je 5. avgusta objavio Dojče vele "falsifikat" ili da je podmetnut
Objavljeno:

Elektronski izvodi američke Federalne poreske agencije (IRS), koje je lider Dosta je bilo Saša Radulović pokazao javnosti kao dokaz da nema dugovanja za porez u SAD, nisu celi izvodi, već samo "patrljci", navodi novinar Dojče vele Nemanja Rujević.

Rujević, koji je prvi objavio tekst o Radulovićevom poreskom dugu u SAD, u izjavi listu "Danas" navodi da je lider DJB u izvodu zacrnio polje u kojem je upisan datum kada je napravljen presek stanja, ali i odsekao čitav donji deo izvoda na kojem se vidi istorijat razrezanih i plaćenih poreza i eventualnih kamata i kazni.

Rujević navodi da Radulovićev potez jedino pokazuje da je konačno odustao od verzije da je zvanični i javni dokument IRS koji je 5. avgusta objavio Dojče vele "falsifikat" ili da je podmetnut.

Lider DJB sada priznaje da taj dokument IRS zaista postoji u arhivu okruga San Mateo, navodi novinar Dojče vele.

Rujević ocenjuje da je Radulović umesto transparentnosti nažalost ponovo ponudio teoriju zavere prema kojoj Dojče vele iz neznanih razloga vodi kampanju i pokreće lavinu članaka "premijerovih blatoida".

foto: Damir Dervišagić

Pokret DJB je juče u saopštenju za javnost koje su naslovili "Raskrinkane laži premijera i Dojče velea o poreskom dugu", naveo da je IRS izdala elektronski izvod iz svoje baze podataka da Radulović nije dužan ni dolar poreza u SAD.

Pokret navodi da su Raduloviću bile potrebne tri nedelje da dobije potvrdu iz arhive IRS da ne duguje porez jer je internet pristup IRS-u omoguchen samo sa teritorije SAD i samo onima koji imaju važeću adresu u SAD.

Zbog toga je, navode u DJB, Radulović angažovao poreskog advokata u Americi koji je na osnovu punomoćja došao do podataka te da su, između ostalog, zbog toga čekali više od 20 dana sa objavljivanjem te informacije.

Radio Dojče vele je, pozivajući se na zvanični dokument američke Federalne poreske agencije (IRS) od 20. jula ove godine, još u avgustu objavio da Radulović duguje više od milion dolara poreskim vlastima u SAD, što su iz DJB oštro demantovali.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.