Traže njegovo izvinjenje: Nazvao gradonačelnicu naduvenom histeričnom babom!
Foto: Aleksandar Jovanovic Cile

sukob u smederevu

Traže njegovo izvinjenje: Nazvao gradonačelnicu naduvenom histeričnom babom!

Poverenica je u saopštenju navela da je Đorđević uvredio i omalovažio gradonačelnicu na osnovu njenih ličnih svojstava - pola i starosnog doba
Objavljeno: 13:38h

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je da je odbornik Skupštine grada Smedereva Perica Đorđević diskriminisao gradonačelnicu tog grada Jasnu Avramović na osnovu pola i godina, javno je nazvavši "naduvenom histeričnom babom".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Poverenica je u saopštenju navela da je Đorđević uvredio i omalovažio gradonačelnicu na osnovu njenih ličnih svojstava - pola i starosnog doba, i preporučila mu da uputi pisano izvinjenje Avramovićevoj.

Ona smatra i da je Đorđević svoj stav prema gradonačelnici iskazao kroz stereotipne rodne uloge i prizmu pola i starosnog doba, prema kojima se žena, bez obzira na svoju stručnost, može komentarisati kao baba ili kao histerična, ukoliko njen rad i izjave nisu u skladu s vrednostima druge osobe.

foto: Fonet

S obzirom da Đorđević nije postupio po preporuci i nije uputio izvinjenje ni nakon rešenja o opomeni, Poverenica o tome putem saopštenja obaveštava javnost.

Inače, Đorđević je na zasedanju Skupštine grada Smedereva krajem prošle godine izjavio: "Bilo bi dobro da gradonačelnik bude A.P, mlad i častan, umesto naduvene i histerične babe".

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.