ANTIVAKSERI UGROŽAVAJU I SEBE I DRUGE: Gosti u Hit Tvitu kažu da su to oni koji mrze svoj narod!
Hit Tvit, Foto: PrintscreenPink

priča se

ANTIVAKSERI UGROŽAVAJU I SEBE I DRUGE: Gosti u Hit Tvitu kažu da su to oni koji mrze svoj narod!

Gosti "Hit Tvita" su: advokat Toma Fila, predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović i novinar Zoran Ostojić

Objavljeno: 22:46h

Verica Bradić sa svojim gostima i pratiocima na društvenim mrežama i ove nedelje traži najvažniju objavu.

Gosti "Hit Tvita" su: advokat Toma Fila, predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović i novinar Zoran Ostojić.

Gledaoci u toku emisije mogu da glasaju za predloge na fejsbuk stranici Hit tvit i na tviter nalogu hit_tvit. Takođe, gledaoci u toku emisije mogu da se uključe i glasaju i uživo u emisiji.

Predlog broj 1 - Protiv antivakcinaša

U Srbiji, koja je jedan od svetskih lidera u vakcinaciji, masovna imunizacija stagnira, između ostalog, zbog brojnih antivakserskih kampanja. Čović ističe da je vakcina civiliztacijsko dostignuće, ali je neverovatno da je toliko antivakcinaša, budući da pandemija traje već godinu dana i za to vreme smo videli stravične prizore iz bolnica.

- Naši roditelji su se vakcinisali bez pogovora. Mislim da treba poslati jasnu poruku i neprekidno ponavljati da je važno da se vakcinišu. Lekari antivakseri gaze zakletvu koju su položili - kaže Čović za "Hit Tvit".

Advokat Toma Fila kaže da oni koji ne žele da se vakcinišu, ugrožavaju ne samo sebe, već i druge. Ocenjuje da treba preduzeti "krupnije korake" u insistiranju na vakcinaciji i pre svega delovati obrazovano.

- Sulejman Ugljanin nije neobrazovan pa poziva građane da se ne vakcinišu - dodao je Čović.

Ostojić ocenjuje da među antivakserima ima puno i onih koji su vakcinisani, a za njega su to "autošovinisti koji mrze svoj narod i državu i vode politiku što gore, to bolje".

- To je opoziciono delovanje, ali ne protiv vlasti, već protiv zdrave pameti - kaže Ostojić.

Kaže da oni sebe smatraju antiglobalistima, veruju u čipovanja od strane Bila Gejtsa koji je na čipu radio zajedno sa Si Đinpingom. Ima ljudi, kaže, koji veruju da oni koji prime vakcinu postaju antena za 5G mrežu...

- Kada bi se svi oni spakovali zajedno i imali na čelu nekog jakog vođu, osvojili bi puno glasova na izborima - kaže Ostojić.

U antivakcinaški lobi ušla je politizacija, kaže Čović i ocenjuje da su mediji jako važni u smislu da moraju da budu "zaključani" za takve pristupe. Isto tako, u ovom slučaju su jako zloupotrebljene društvene mreže.

Predlog broj 2 - Vučić za Si-En-En

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je pre nekoliko dana ekskluzivni intervju za CNN. Predsednik Srbije je govorio o procesu vakcinacije u Srbiji, uspehu o kome priča ceo svet.

Čović kaže da je ovo potez normalne ljudske solidarnosti. Trebalo je, kaže, puno truda upravljati ovom krizom koja traje već više od godinu dana. Mnogi su čekali da ovo politički (ne)upotrebe, iako u ovom slučaju ne bi smelo biti "strančarenja".

- Srbija je rešila problem vakcina, a tu su Vučiću pravili "sačekušu". Pravili su je i za broj preminulih od koronavirusa, ali imamo manje od 1 odsto preminulih, uprkos velikom pritisku na zdravstveni sistem. Izgrađene su dve nove bolnice, gradi se dalje i sve ovo su merljivi rezultati - kaže Čović.

Toma Fila kaže da su ga pozvali mnogi Makedonci kako bi u parlamentu preneo njihoveu zagvalnost. Dobili su, kažu, "Vučićeve vakcine" kako ih zovu, dok od Bugara nisu dobili nijednu.

Ostojić kaže da su verovatno oni koji su protiv režima iznenađeni, negativno, dešavanjima u Srbiji. Dodaje da u kampanju vakcinacije treba još više da se uključi predsednik, svojom vakcinacijom, kao i SPC.

Bonus video:

00:16

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Tihomir Stanić pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso / Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.