SNP u akciji: Vozi bicikl - čuvaj životnu sredinu (VIDEO)
Foto: Printscreen / Tviter / СрпскаНароднаПартија

dan bez automobila

SNP u akciji: Vozi bicikl - čuvaj životnu sredinu (VIDEO)

Vožnjom od hrama Svetog Save do Narodne skupštine Republike Srbije, članovi SNP su želeli da upute apel građanima da umesto motornih vozila, što više voze bicikl
Objavljeno: 17:42h

Funkcioneri i aktivisti Srpske narodne partije, predvođeni narodnim poslanikom SNP, Ognjenom Pantovićem, i predsednikom Odbora za zaštitu životne sredine SNP, Vladislavom Vasiljevićem, organizovali su povodom 22. septembra, Međunarodnog dana bez automobila, akciju „Vozi bicikl – čuvaj životnu sredinu“.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vožnjom od hrama Svetog Save do Narodne skupštine Republike Srbije, članovi SNP su želeli da upute apel građanima da umesto motornih vozila, što više voze bicikl.

- Čak dvadeset bicikala može da se parkira na istom prostoru kao jedan automobil. Svega pet odsto materijala koji se utroši na proizvodnju automobila dovoljno je da se napravi jedan bicikl. I što je najvažnije, za razliku od motornih vozila, bicikl ne proizvodi nikakva zagađenja. Sopstvenim primerom SNP želi da ukaže na potrebu očuvanja životne sredine i zdravlja naših građana - objasnio je Ognjen Pantović koji, podsećamo, kao narodni poslanik na zasedanja Skupštine Srbije dolazi biciklom.

Pantović je nedavno pokrenuo inicijativu da se ispred Doma Narodne skupštine obezbedi parking prostor za bicikle.

Zašto je Siniša Mali jutros na posao došao na biciklu? (FOTO)

Akciju SNP je podržao biciklistički klub „Partizan“.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.