U TOKU SU LOKALNI IZBORI U ZAJEČARU, KOSJERIĆU I PREŠEVU: Podaci o izlaznosti do 17 časova bili su 35 ODSTO
Izbori, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

vest

U TOKU SU LOKALNI IZBORI U ZAJEČARU, KOSJERIĆU I PREŠEVU: Podaci o izlaznosti do 17 časova bili su 35 ODSTO

Kako je saopstila Gradska izborna komisija do 16 sati u Zaječaru je glasalo 34 odsto birača

Objavljeno:

Za mandate u lokalnim skupštinama, na lokalnim izborima u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu bori se više stranaka koje su na vlasti, kao i u opoziciji na republičkom nivou, ali ne i stranke takozvane bojkot opozicije.

Zaječar

Kako je saopstila Gradska izborna komisija do 16 sati u Zaječaru je glasalo 34 odsto birača.

Glasa se na 69 biračkih mesta, a pravo glasa ima 50.463 registrovanih građana.

Kosjerić

Prema poslednjim podacima koje je saopštila Gradska izborna komisija u Kosjeriću izlaznost do 16 časova je iznosila oko 55 odsto ukupnog broja upisanih glasača.

Glasa se na 29 biračkih mesta, a pravo glasa u ovoj opštini ima 9.329 birača. Zbog epidemiološke situacije u ovoj opštini je omogućeno i glasanje od kuće. Prema rečima predsednice izborne komisije, birački odbori obilaze građane od 11 sati.

Preševo

U Preševu je do 17 časova glasalo 15.297 građana, odnoso 36,5 odsto ukupnog broja registrovanih građana.

U ovoj opštini pravo glasa ima 41.847 građana, a glasa se na 38 glasačkih mesta.

Izborne liste

Podsetimo, građani u Zaječaru biraju jednu od sledećih lista: Aleksandar Vučić– Za budućnost Zaječara, Ivica Dačić –SPS, JS, Grupa građana „dr Dejan Krstić“, Dr Nenad Ristović – Pobeda, NADA za Zaječar – Nacionalno demokratska alternativa (POKS, DŠ), “Možemo bolje –Dragana Rašić “, Zdrava Srbija – Milan Stamatović, GG„Montoja i Pravednici-Dragan Stamenković“ i Zaokret– Dosta je bilo, hrabri ljudi.

U izbornoj trci u Kosjeriću učestvuje pet stranaka i koalicija, a prvi na glasačkom listiću će se naći lista „Aleksandar Vucic - za buducnost Kosjerica - Ivica Dačić", NADA za Kosjeric - Nacionalno demokratska alternativa - Miloš Jovanovic - Demokratska stranka Srbije - Žika Gojkovic - Pokret obnove Kraljevine Srbije", Zdravoj Srbiji čija lista nosi naziv -Domaćini da pobede, grupi građana "Čisti ljudi za čist Kosjerić", kao i Srpskoj radikalnoj stranci.

Na glasačkom listiću za Preševo nalaze se: Alternativa za promene, Grupa građana Pokret za reforme, Demokratska partija Albanaca, Partija za demokratsko delovanje, Demokratska unija Albanaca, Alternativa demokratskih Albanaca, a na objedinjenoj listi “Aleksandar Vučić - Budućnost Preševa” nalazi se 13 kandidata svih srpskih stranaka u Preševu - SNS, SPS, PUPS, SRS, JS, Pokret socijalista, Srpska desnica i Srpska stranka Zavetnici.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.