Poslanici nastavili sednicu, na početku odali počast žrtvama NATO bombardovanja
Skupština Srbije, Foto: Printscreen/RTS

pauza

Poslanici nastavili sednicu, na početku odali počast žrtvama NATO bombardovanja

"Te mračne sile i mračni oblaci koji su tada uništavali naš narod ali i bratski bošnjački narod, nisu nestali i mi znamo da jedini ko stoji na putu da oni završe šta su započeli je predsednik Aleksandar Vučić", rekao je ministar

Objavljeno: 11:06h

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su sednicu a na dnevnom redu je Predlog zakona o potvrdjivanju Odluke o uspostavljanju Zajedničkog evropskog vazduhoplovnog područja na području Zapadnog Balkana.

Tačan naziv sporazuma je Predlog zakona o potvrdjivanju Odluke 1/2019 ESAA Zajedničkog komiteta od 31. jula 2019. godine kojom se zamenjuje Aneks I Multilateralnog sporazuma između Evropske zajednice i njenih država članica, Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Republike Bugarske, Republike Hrvatske, Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije, Republike Island, Republike Crne Gore, Kraljevine Norveške, Rumunije, Republike Srbije i Misije privremene uprave Ujedinjenih nacija na Kosovu (u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 od 10. juna 1999) o uspostavljanju Zajedničkog evropskog vazduhoplovnog područja.Na početku sednice, poslanici su minutom ćutanja odali poštu žrtvama NATO bombardovanja, a ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je podsetio na tu godišnjicu u ime Vlade Srbije.

Pre nego što je obrazložio zakon, Momirović je podsetio na pilote koji su dali život braneći Srbiju i rekao da se s vi sećaju velike nepravde koja je učinjena našoj zemlji.

"Te mračne sile i mračni oblaci koji su tada uništavali naš narod ali i bratski bošnjački narod, nisu nestali i mi znamo da jedini ko stoji na putu da oni završe šta su započeli je predsednik Aleksandar Vučić", rekao je ministar.

Momirović je u nastavku obraćanja poslanicima govorio o ulaganjima u aerodrome, o fenomenalnom poslovanju Er Srbije, naveo broj letova koji se obavlja, nabrajao šta je u planu da se nabavi od opreme.

"U 2021. ne želimo da stanemo sa investicijama u aviosabraćaj jer verujemo da će ova pošast stati. Odvojili smo skoro 18 miliona evra za aerodrom u Nišu, mi smo pre korone podigli u Nišu broj putnika sa 21 hiljade na 420 hiljada, a želimo da ima milion putnika", rekao je Momirović u skupštini, a najavio je i ulaganja u aerodrome u Kraljevu, Užicu, i u Trebinju, u republici Srpskoj.

Na kraju ministar je jednom rečenicom pozvao poslanike da glasaju za predlog zakona koji je danas na dnevnom redu jer će, kako je rekao, ovaj sporazum omogućiti najviše standarde u oblasti civilnog vazduhoplovstva.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.