PREDSEDNIK VUČIĆ URUČIO DONACIJU REPUBLICI SRPSKOJ: Više od 20 respiratora i oko 10.000 maski!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink

pomoć

PREDSEDNIK VUČIĆ URUČIO DONACIJU REPUBLICI SRPSKOJ: Više od 20 respiratora i oko 10.000 maski!

Od početka pandemije Srbija je u nekoliko navrata pomogla Srpskoj donacijama medicinske opreme

Objavljeno: 20:02h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je večeras predsedavajućem i srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku respiratore i drugu medicinsku opremu za Republiku Srpsku kao pomoć u borbi protiv korona virusa.

Srbija donira Srpskoj više od 20 respiratora, kao i oko 10.000 zaštitnih maski.

Od početka pandemije Srbija je u nekoliko navrata pomogla Srpskoj donacijama medicinske opreme, a nedavno je RS ustupljeno i 5.000 vakcina "Sputnjik V", namenjene zdravstvenim radnicima.

- Naš narod voli da ima u podrumu zalihe, zato smo se ponašali kao država koja ima sve, i da uvek možemo da pomognemo. važno je da se zajedno borimo protiv pošasti, jer ovaj britanski soj hara, nikada nije bilo gore ni u Srbiji ni u Srpskoj. Nastavićemo da nabavljamo opremu - rekao je Vučić.

Primopredaja je obavljena u industrijskoj zoni u Krnješevcima, nedaleko od Stare Pazove, a prisustvovali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor BIA Bratislav Gašić.

- Večeras ovde možete da vidite 30 kliničkig respiratora, pet transpornih respiratora, 10.000 N95 maski. To je poklon Srbije Rrepublici Srpskoj. Srbija je uvek spremna da pomogne Srpskoj i BiH, svi smo mi rod i moramo da pomažemo jedni drugima da bi ovu pandemiju pobedili - rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija u ovom trenutku ima još 545 kliničkih respiratora, 49 mobilnih, 121 neinvanzivan ventilator, 15 aparata za anasteziju, generatore kiseonika, infuzionih pupu, pulsnih oksimetara na stotine maski, alkohola..

- To sve pokazuje da smo obezbedil sve, imamo za budućnost, da možemo da pomognemo i braći, prijateljima i svima - rekao je Vučić.

Večeras se takođe obratio i Dodik.

- U Srpskoj je sve teža situacija. Zahvaljujem se predsedniku Vučiću. Činjenica je da nam trebaju i obučeni ljudi. Srbija pokazuje da svoje liderstvo u ovoj krizi, ne samo da je držva osposobljena, već da je najbolja u regionu. Srbija je uvek bila uz narod u RS zato se zahvaljujem još jednom - poručio je Dodik.

Bonus video:

01:30

KAKO RAZLIKOVATI ROTAVIRUS I KORONU

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.