NEĆETE SE VAKCINISATI ZBOG VUČIĆA, VEĆ ZBOG SEBE I PORODICE: Palma kritikovao i određene ZDRAVSTVENE RADNIKE!
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković, Foto: Emilija Jovanović

stav

NEĆETE SE VAKCINISATI ZBOG VUČIĆA, VEĆ ZBOG SEBE I PORODICE: Palma kritikovao i određene ZDRAVSTVENE RADNIKE!

Marković je kritikovao i društvene mreže u smislu uticaja na omladinu i decu

Objavljeno:

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio danas da je do sada samo 40 odsto zdravstvenih radnika vakcinisano i istakao oni da time ne daju dobar primer građanima.

Marković je u Skupštini Srbije u toku rasprave o Projektu izgradnje širokopjasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima kazao da građani koji nisu u medinskoj struci zbog toga mogu da pomisle da se, kada je reč o vakcinaciji, radi samo o propagandi farmaceutskih industrija.

"Svima se mora objasniti da se ne vakcinišu zbog Vučića, Vlade Srbije ili nekog drugog, već da se vakcinišu da bi zaštitili sebe i svoju porodicu. Onda će svi da se vakcinišu", rekao je Marković.

Govoreći o krizi pandemije virusa korona, Marković je kazao da je trenutno vanredno stanje u svetu i upozorio da će od avgusta u celom svetu biti takva ekonomska kriza, kakva nije bila u zadnjih 100 godina.

"I tu mogu da preteknu samo oni koji imaju rezervu i tamo gde su dobri budžeti koji se pune iz izvornih prihoda kao što je slučaj u Srbiji", podvukao je Marković.

Međutim, kako kaže, neće moći ni država večno da daje iz budžeta po tri-četiri plate za preduzeća, ističući da sve mora da radi kako bi se budžeti punili.

Marković ističe i da je neophodno da se prestane sa diskriminacijom malih porodičnih prodavnica, odnosno da one ne rade, a veliki marketi, čiji su vlasnici 80 posto stranci i koji imaju 80 posto uvozne robe, da rade.

Marković je kritikovao i društvene mreže u smislu uticaja na omladinu i decu.

Kako je naveo, deca ne idu u škole, ne izlaze uveče, sve je zatvoreno i sve svoje vreme provode pored interneta na društvenim mrežama.

"Ono što oni čitaju nisu teme kao 'šta je lepo za državu Srbiju, da ima vakcina za građane Srbije' i slično. Već godinu dana traje blokada dečje slobode, ukinuli smo dečje pravo, a statistika govori da je veoma mali broj dece do sada zaražen korona virusom", rekao je Marković.

Ističe da je glavni zadatak pomoći roditeljima da decu preusmere sa društvenih mreža na nešto drugo.

"Danas deca imaju društvene mreže, a nemaju fizičko vaspitanje, pa za par godina neće moći da potrče ni kada ga kuče pojuri", ocenio je Marković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.