DRŽAVA ĆE ULOŽITI VELIKI NOVAC U VALJEVSKI KRAJ: Vučić obišao radove na izgradnji saobraćajnice Iverak – Lajkovac!
Aleksandar Vučić, Foto: TANJUG/RADE PRELIC

godinu dana pre roka

DRŽAVA ĆE ULOŽITI VELIKI NOVAC U VALJEVSKI KRAJ: Vučić obišao radove na izgradnji saobraćajnice Iverak – Lajkovac!

S predsednikom bio je i ministar građevinarstva Tomislav Momirović, direktor JP Koridori Srbije Aleksandar Antić kao i ambasadorka Kine Čen Bo....

Objavljeno: 11:22h

Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac, koja će Valjevo povezati sa auto-putem Miloš Veliki.

Aleksandar Vučić, Lajkovac
foto: TANJUG/RADE PRELIC

S predsednikom je bio i ministar građevinarstva Tomislav Momirović, direktor JP Koridori Srbije Aleksandar Antić kao i ambasadorka Kine Čen Bo.

U TOKU OBILAZAK RADOVA Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove. Predsednik je rekao da je ovaj projekat važan ne samo za Valjevo, nego za ceo kraj.

Aleksandar Vučić
foto: printscreen RTV Pink

RADOVI ĆE BITI ZAVRŠENI PRE ROKA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pitao je kineske investitore da li će saobraćajnica biti završena do decembra 2022. godine i oni su potvrdili da hoće.

- Znači godinu dana pre roka - rekao je Vučić.

- Hvala za divnu vest - rekao je predsednik.

Aleksandar Vučić
foto: printscreen RTV Pink

VAŽNA SAOBRAĆAJNICA ZA KOLUBARSKI OKRUG Pripremni radovi na izgradnji brze saobraćajnice počeli su krajem juna prošle godine kada je gradilište obišao predsednik Srbije, koji je tada poručio da je izgradnja ovog puta važna za ceo Kolubarski okrug.

Aleksandar Vučić, Lajkovac
foto: TANJUG/RADE PRELIC

- Valjevci će izgradnjom brze saobraćajnice dolaziti do auto-puta za 10 minuta, a do Beograda za 35 minuta. Pored toga saobraćajnica će otvoriti nova radna mesta i povećati stopu zapošljavanja- poručio je tada predsednik Srbije.

Put gradi kineska kompanija “Čajna Šandong”, a radovi bi trebalo da budu okončani do kraja 2022. godine. Ukupna dužina ove deonice iznosi 18,3 kilometra, a radovi su vredni 158 miliona evra.

Na trasi će se nalaziti 25 objekata, jedna petlja i 19 mostova, a brza saobraćajnica imaće po trake u oba smera i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat.

Aleksandar Vučić
foto: printscreen RTV Pink

VUČIĆ NAJAVIO VELIKE PROJEKTE ZA VALJEVO - Danas smo ovde između Lajkovca i Valjeva, u blizini mesta Divci, ovde se radi brza saobraćajnica koja treba da poveže krak od Miloša Velikog do Valjeva. Veoma sam zahvalan našim kineskim partnerima koji su rekli da će do kraja 2022. biti gotova ova saobraćajnica. Što se Valjeva tiče, mislim da ono što decenijama nije ulagano u Valjevo, biće urađeno u naredne dve godine - Centralni gasovod, od Orlovače, nova hala, rekonstrukcija valjevske bolnice... Govorim o ogromnim investicijama. Hvala vam, dragi kineski radnici, dragi srpski radnici. Ne zaboravite, sve ovo radimo u vreme korone - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Lajkovac
foto: TANJUG/RADE PRELIC

ZAHVALNOST KINESKOJ AMBASADORKI I KINESKIM PARTNERIMA - Da nije korektnosti kineskih partnera, mi bismo se mnogi više mučili - rekao je Vučić i zahvalio se ambasadirki Čen Bo.

- Mnogo lepo vi ovo radite. Veoma cenimo vaše napore. Želimo vam mnogo uspeha. Ja planiram da se u decembru 2022. godine vozim ovom brzom saobraćajnicom do Valjeva i Divčibara – rekao je Vučić kineskim partnerima.

PREDSEDNIK O SLAVIŠI KOKEZI

- Za nas je važno da nadležni organi uzmu stvari u svoje ruke, da se ne prave da su gluvi i nemi, ko god da je na Carini počinio dela da odgovara. Očigledno da svi, osim mene, neće da idu na poligraf. Kao što nije hteo Pajtić, neće da ide ni Đilas. Razočaran sam da Kokeza nije hteo da ide na poligraf – rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Lajkovac
foto: TANJUG/RADE PRELIC

VUČIĆ O VIRUSU KORONA

- Naravno da imamo strah, 75 odsto zaraženih su zaraženi britanskim sojem virusa koji je smrtonosniji. Iako raste broj umrlih, mi imamo i dalje manje mrtvih nego neke druge zemlje. Testiramo ubedljivo najviše ljudi. Zato razumem lekare. Ipak mi moramo da gradimo puteve, neko mora da radi, da bismo mogli da imamo rast - rekao je predsednik.

Aleksandar Vučić, Lajkovac
foto: TANJUG/RADE PRELIC

"IMAMO DOBRE ODNOSE I SA SAD I SA RUSIJOM"

- Mi smo mala zemlja da bismo se upletali u odnose super sila. Mi imamo dobre odnose i sa SAD i sa Rusijom. Za razliku od drugih, mene nije sramota da kažem da imamo dobre odnose sa predsednikom Putinom i da dobro sarađujemo i to će biti put Srbije. Srbija će nastaviti slobodarsku i nezavisnu politiku očuvanja sopstvenog suverenita i borbe za interese svoje zemlje i svog naroda - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Lajkovac
foto: TANJUG/RADE PRELIC

PREDSEDNIK O GODIŠNJICI NATO AGRESIJE Mi ćemo sutra obeležiti godišnjicu NATO agresije. Ja izgovaram upravo tu reč "agresija"- rekao je Vučić.

On je dodao da ne postoji bojazan kao kod prethodnih vlasti u Srbiji koje su se plašile da izgovore prave reči, te koristile izraze "NATO kampanja" i "NATO intervencija".

Životi male Milice i Sanje bitnije su nam od toga šta će reći bilo koji uposlenik iz stranih ambasada.

Vučić je dodao da će Srbija negovati sećanje i na srpske civile, ali i na vojnike i policajce.

Istakao je da je "obaveza Srbije da oprosti, ali da nikada ne zaboravi".

SLEDEĆE GODINE GRADNJA AUTOPUTA BEOGRAD-ZRENJANIN

Predsednik je najavio da će sledeće godine početi da se gradi i autoput od Beograda do Zrenjanina i pozvao Kineze da se pripreme za taj projekat.

RADOVI NA DIVČIBARAMA - Što se Divčibara tiče, radimo put Krčmare - Divčibare za 15 dana, radimo 12, 5 kilometara, vrednost je 3,5 miliona evra. Radimo gasifikaciju, prečistače voda - poručio je predsednik.

VUČIĆ O ĐILASU: SVAKO IMA PRAVO DA PODNESE KRIVIČNU PRIJAVU - Svako ima pravo da podnese krivičnu prijavu, a na nadležnim organima je da rade svoj posao - prokomentarisao je predsednik Vučić podnošenje krivičnih prijava Dragana Đilasa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.