Vučićevi sastanci u Njujorku: Sa kim je premijer razgovarao tokom posete UN
Foto: Vlada Srbije

da li se hitno vraća u srbiju?

Vučićevi sastanci u Njujorku: Sa kim je premijer razgovarao tokom posete UN

Pod znakom pitanje ostaje i da li će premijer govoriti i na godišnjem skupu Fondacije “Klinton”, na panelu o pomirenju na Balkanu dve decenije posle Dejtonskog sporazuma
Objavljeno: 16:28h

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Njujorku otvaranju Generalne debate u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija na temu „Ciljevi održivog razvoja – globalni napori u cilju transformacije sveta“‎.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na marginama Generalne skupštine premijer Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Rumunije Dačijanom Čiološem. Dvojica zvaničnika su se dogovorila da naredni susret bude uskoro održan u Beogradu ili Bukureštu.

foto: Vlada Srbije

Premijer Vučić sastao se u Njujorku i sa austrijskim kancelarom Kristijanom Kernom, sa kojim je dogovorio naredni susret do kraja ove nedelje, zatim sa predsednikom Vlade Moldavije Pavelom Filipom, kao i sa premijerom Luksemburga Gzavijeom Betelom.

foto: Vlada Srbije

Tokom večeri planiran je i odvojen bilateralni sastanak premijera Vučića sa predsednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem, međutim pojavila se informacija da će se premijer hitno vratiti u Srbiju zbog izjave bosanskog generala Halilovića koja se može protumačiti kao pretnja opstanku Republike Srpske.

foto: Vlada Srbije

Pod znakom pitanje ostaje i da li će premijer govoriti i na godišnjem skupu Fondacije “Klinton”, na panelu o pomirenju na Balkanu dve decenije posle Dejtonskog sporazuma, koji će, kako je najavljeno, moderirati osnivač fondacije i bivši predsednik SAD, Bil Klinton.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.