DAČIĆ O AFERI 'MAURICIJUS': Đilas ne pretenduje da postane počasni član Narodne biblioteke, već VLAST U SRBIJI
Foto: Printscreen

NAJNOVIJA VEST

DAČIĆ O AFERI 'MAURICIJUS': Đilas ne pretenduje da postane počasni član Narodne biblioteke, već VLAST U SRBIJI

Đilas je na osnovu svojih funkcija uspeo da prihoduje ove pare

Objavljeno:

Povodom afere "Mauricijus" Dačić kaže da postoje dvostruki aršini jer, kada bi neko od njih imao ovoliki novac, bili bi na meti opozicionih političara. Našim državljanima je, kaže, zabranjeno da imaju račun u stranoj banci i to se smatra krivičnim delom.

- Ako ima neku firmu u inostranstvu, NBS je propisala uslove pod kojima to može, potrebne su dozvole i mora da se dokumentuje o kojim poslovima je reč. Suštinsko pitanje je da li ima računa, koliko ima novca i koji posao je u pitanju. Đilas ne pretenduje da bude počasni član Narodne bibilioteke, već vlast u Srbiji. Đilas je na osnovu svojih funkcija uspeo da prihoduje ove pare. Nije na nama da određujemo koliko je to krivično delo, ali nadležni treba da se ovim pozabave - kaže Dačić.

Mauricijus je, dodaje, sada postao poznat po ovome.

- Išao sam na Madagastar preko Mauricijusa gde je 95 odsto putnika napustilo avion. Po tome sam upamtio Mauricijus. Inače, mi smo sa ovom zemljom imali srdačne odnose, nisu priznali КiM, a i Vučić se sa njihovim zvaničnicima susretao na marginama sednica UN - kaže Dačić.

Bonus video

01:23

Opasnost za volanom: Sve više vozača pod uticajem alkohola

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.