Vulin i Stefanović žele ograde zbog migranata! Vučićev odgovor nakon povratka iz SAD! (FOTO)
Foto: Reuters

žele DA SMANJE PRITISAK NA VOJSKU I POLICIJU

Vulin i Stefanović žele ograde zbog migranata! Vučićev odgovor nakon povratka iz SAD! (FOTO)

Dva ministra u Vladi Srbije su premijeru Aleksandru Vučiću predložila "ojačavanje granica" Srbije sa zemljama iz kojih stižu ilegalni migranti. Međutim, ni Aleksandar Vulin ni Nebojša Stefanović ne objašnjavaju šta to znači - konkretan predlog čeka premijerov povratak iz Sjedinjenih Američkih Država
Objavljeno: 20:51h

Da li će slične žičane ograde kao što su postavljene na granicama od Bugarske, preko Mađarske do Slovenije "krasiti" i granice Srbije prema Bugarskoj ili Makedoniji?

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Ministar Stefanović i ja smo predložili da naša granica bude ojačana, da bismo smanjili pritisak na vojsku i policiju, da ne moramo da čuvamo čitav prostor naše granice nego da možemo to čuvanje da smanjimo, odnosno usmerimo tu količinu ljudstva koje imamo, da možemo da ih rasporedimo na jedan način koji je lakši i jeftiniji za vojsku i policiju. Predsednik Vlade je taj koji će doneti konačnu odluku, on ne deli ni gospodina Stefanovića ni mene ali je veoma zabrinut za sve što se dešava - kaže Aleksandar Vulin, ministar za rad i socijala pitanja.

foto: Printscreen / N1

Ministar Vulin, koji je o prvi iskoristio termine "barijera" ili "prepreka" ih ovog puta nije izgovorio. Ne pominje ih ni ministar policije Nebojša Stefanović koji kaže samo da je novi "paket mera" na čekanju.

Migranti hoće da postanu Srbi: Ja ću biti Zoki, Zoran, a Ali je odabrao ime Ljubiša!

- Ostaje da sačekamo da se premijer vrati sa sastanaka koje ima u Ujedinjenim nacijama i Sjedinjenim Državama pa da vidimo koje to mere možemo brzo da primenimo i šta je to što možemo dodatno da uradimo, da garantujemo da Srbija neće biti parking kao što neće biti parking za sve one migrante koje drugi neće - kaže Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova.

A neće ih ne severni ni zapadni susedi Srbije, poručuje Stefanović. To što ih možda neće hteti ni Srbija ne bi trebalo da se odrazi na evrointegracije, smatra Tanja Miščević.

foto: AP

- Od početka krize, podsećam vas da je to sada već tri godine, Srbija insistira na evropskom rešenju u kome će ona biti deo rešenja, a takvog opšteg evropskog rešenja za sada nema - kaže Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU.

U izjavama su oprezni ambasadori - konkretno, austrijski veruje da politika Srbije neće odskakati.

- Uklopila se u politiku kakvu je vodila i Nemačka i Autrija i druge zemlje i verujem da će Srbija nastaviti ovim putem - kaže Johanes Ajgner, ambasador Austrije u Srbiji.

U Srbiji trenutno boravi između 6 i 7 hiljada izbeglica - da li će taj broj ići gore ili dole - zavisi i od odgovora premijera na apele njegovih ministara.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.