POSTIGNUT JE DOGOVOR DA KRALJ BAHREINA DOĐE U BEOGRAD: Vučić o saradnji sa prijateljima sa Bliskog istoka
Bahrein po veličini nije velika zemlja, ali je značajna ovde i bogata je, Foto: Printskrin/Kurir TV

saradnja

POSTIGNUT JE DOGOVOR DA KRALJ BAHREINA DOĐE U BEOGRAD: Vučić o saradnji sa prijateljima sa Bliskog istoka

Bahrein po veličini nije velika zemlja, ali je značajna ovde i bogata je

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić, koji će nakon iz UAE, posetiće Bahrein, na poziv kralja Hamad Bin Isa Al Kalife, izrazio je večceras uverene da Srbija može mnogo da dobije iz saradnje sa tom bzalivskom kraljevinom, sa kojom do sada nije imala gotovo nikakve odnose.

"Oni su izvanredni prijatelji sa Emiratima, ali nikada mi sa njima nismo imali gotovo nikakve odnose. Sada ćemo da uspostavimo odnose", rekao je Vučić za RTS.

Kako je naveo, biće potpisan Memorandum o razumevanju o saradnji dve zemlje i postignut dogovor da kralj Bahreina uskoro poseti Beograd.

"Bahrein po veličini nije velika zemlja, ali je značajna ovde i bogata je. Verujem da mnogo toga možemo da dobijemo u toj saradnji", naveo je Vučić.

On je podsetio da su i Bahrein i UAE Srbiji tokom krize izazvane korona virusom slali pune avione humanitarne pomoći.

"A, ovo sve otvara puteve Srbiji na nova tržišta, ali i dovodi njihove tehnologije, investitore i novac u našu zemlju. Ponosan sam na to", rekao je Vučić.

On je istakao i da je to rezultat politike nezavisne i suverene zemlje, koja brine o sebi, i ne služi nikome, osim svom narodu.

"Uspeli smo da uspostavimo kontakte koje malo ko ima u svetu i zato ćemo da imamo ovakve rezultate", zaključio je Vučić.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.