PREDSEDNIK VUČIĆ: Srbija je posvećena dijalogu sa Prištinom, nastavak čim bude poziva u Brisel!
Aleksandar Vučić, Foto: DAMIR DERVIŠAGIĆ

spremni za dijalog

PREDSEDNIK VUČIĆ: Srbija je posvećena dijalogu sa Prištinom, nastavak čim bude poziva u Brisel!

Srbija u dobroj meri učestvuje u razgovorima

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i da je spremna za nastavak dijaloga u svakom trenutku kada bude pozvana u Brisel.Vučić je, nakon razgovora sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, rekao da Srbija podrzava njegove aktivnosti napore i namere da "politikom kompromisa dodjemo do rešenja koje bi značilo nezadovoljstvo ili delimično zadovoljstvo obe strane, a bez ultimatuma i namtnutih rešenja".

"Srbija u dobroj meri učestvuje u razgovorima i pregovorima u želji da postoji razumevanje i za njene državne i nacionalne nterese a ne samo nacionalne interese Albanaca. U skladu sa tim mi smatramo da kompromisni dogovor znači nikome sve a svakome dovoljno", rekao je Vučić.

On je rekao da je "naša obaveza da budemo odgovorni, ozbiljni i posvećeni, jer bez toga neće biti napretka ni u EU integracijama, a to jeste strateški politički cilj Srbije, ukoliko ne napravimo ozbiljan pomak u dijalogu sa Prištinom".

"Srbija ne postavlja nikakve rokove za dolazak do nekakvog kompromisnog dogovora. Mnogo je vaznije da napravimo nekakav dogovor i da njime jednako budu zadovoljne ili nezadovoljne obe strane, nego da se ishitrenim rešenjima dodje do katastrofe", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da će Srbija insistirati na postpunom sprovodjenju potpisanih sporazuma u Briselu, "što znaci i formiranje zajednice srpskih opština i svega onog što nije ispunjeno a trebalo je još od 2013. godine", dok je "Srbija sve svoje obaveze u potpunosti ispunila".

Bonus video:

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.