MINISTAR VULIN STAVIO AKCENAT NA CARINE! Povećan je procenat otkrivanja krivičnih dela vezanih za šverc ljudima!
Foto: Printscreen/ YouTube/ RTS Obrazovno-naučni program - Zvanični kanal

CARINA I PREKRŠAJI

MINISTAR VULIN STAVIO AKCENAT NA CARINE! Povećan je procenat otkrivanja krivičnih dela vezanih za šverc ljudima!

Ministar Vulin istakao da će istažiti carinske prekršaje

Objavljeno: 13:48h

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Subotici da će poseban akcenat u radu Policijske uprave u tom gradu, ali i u Odeljenju za borbu protiv korupcije i Uprave kriminalističke policije, biti carinski prekršaji kroz koje se nanosi ogromna šteta budžetu zemlje.

Vulin, koji je s direktorom policije Vladimirom Rebićem održao sastanak sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Subotici, istakao je da ta uprava ima dva važna zadatka - borbu protiv ilegalnih migracija i borbu protiv svih oblika krivičnih dela koja imaju veze s carinskim i prekograničnim kriminalom, saopšteno je iz MUP-a.

"Poslednjih nedelja i meseci povećan je procenat otkrivanja krivičnih dela vezanih za migracije, šverc ljudima, ali i kada su u pitanju različiti carinski prekršaji i pokušaji da se država ošteti za veliki novac. Tako ćemo i nastaviti“, naglasio je Vulin.

Kako je istakao, neće biti i nema carine u kojoj će moći da se pljačka državni budžet, a svi oni koji ta dela čine biće otkriveni.

"U ime Policijske uprave u Subotici, ali i Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave kriminalističke policije, mogu da vam garantujem da ćemo posebno voditi računa o svim oblicima carinskog prekršaja i te velike pljačke našeg budžeta“, poručio je Vulin.

Prema njegovim rečima, svaka lokalna samouprava zaslužuje da ima organizovanu i dobru policiju, ali i policija mora da odgovara specifičnostima svake lokalne samouprave.

Bonus video:

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.