FABRICI SE VAKCINISAO FAJZEROM NA INSTITUTU BATUT: Odmah je apelovao na sve GRAĐANE!
Sem Fabrici, Foto: Beta/Milan Obradović

završio

FABRICI SE VAKCINISAO FAJZEROM NA INSTITUTU BATUT: Odmah je apelovao na sve GRAĐANE!

Zahvalio je doktorima i osoblju "Batuta"

Objavljeno:

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici primio je u vakcinu američkog proizvođača "Fajzer" u Institutu za javno zdravlje Srbije "Batut".

On je vakcinisan u Centru za prevenciju i kontrolu bolesti Instituta "Batut" u ulici Nikolaja Krasnova na Vračaru.

Fabrici je ukazao na značaj vakcinacije stanovništva i podvukao izuzetan doprinos koji na tom polju, kako kaže, pokazuju Srbija i njeno zdravstvo.

Zahvalio je doktorima i osoblju "Batuta" na pruženoj prilici da se i osoblje Delegacije EU vakciniše kao deo šire vakcinacije za sve diplomatsko osoblje u Srbiji.

- Pozivam sve da se vakcinišu, jer je to najbezbedniji način da se izborimo sa pandemijom. Nauka je poslednjih meseci uložila mnogo napora da dođe do vakcine, takođe i industrija radi non-stop kako bi se proizvele dovoljne količine vakcina, a institucije i vlade čine sve da osiguraju masovnu vakcinaciju - rekao je Fabrici.

On je kazao da je od početka pandemije EU donirala Srbiji 17 miliona evra zaštitne opreme, rukavica, ambulantnih vozila itd.

- Takođe, u narednih nekoliko nedelja spremamo donaciju koja će obezbediti uređaje za duboko zamrzavanje i drugu specijalizovanu opremu u procesu vakcinacije. Imamo i poseban fond koji smo izdvojili kako bi vakcine dostupne u EU mogle da se doniraju - naveo je Fabrici.

Direktorka "Batuta" Verica Jovanović poručila je da je zajedništvo u kontroli Kovid-19 za efikasnu realizaciju svih preventivnih mera najvažnije navodeći da se saradnja sa Delegacijom EU u Srbiji po tom pitanju ostvaruje na najefikasniji mogući način.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek istakao je da je veliki značaj vakcinacije u što većem obuhvatu i zahvalio ambasadoru EU što veruje u zdravstvene institucije i sistem Srbije i ličnim primerom daje podršku procesu vakcinacije.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.