Novi nameti: Za putovanje u EU uvode Srbima taksu od 50 evra !
Foto: AP, Reuter

Plati-pa se klati

Novi nameti: Za putovanje u EU uvode Srbima taksu od 50 evra !

Prema informacijama Evroaktiva Francuske, ova taksa, predviđena novim sistemom registracije putnika, mogla bi da iznosi 50 evra

Objavljeno: 12:46h

Evropska unija mogla bi ubuduće da uvede novu posebnu taksu za ulazak u EU, na ime odobravanja putovanja, za građane onih zemalja koje nisu članice "evropske porodice", ali su u bezviznom režimu, poput Srbije, objavile su "Novosti".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema informacijama Evroaktiva Francuske, ova taksa, predviđena novim sistemom registracije putnika, mogla bi da iznosi 50 evra.

Da postoji zvaničan predlog da se uvede novi sistem registracije putnika, potvrdio je i evropski komesar za migracije Dimitris Avramopulos, ali nije mogao da da nikakve detalje u vezi sa eventualnim uvođenjem takse.

- Obavestio sam ministre pravosuđa i unutrašnjih poslova, kada su imali neformalni sastanak, o namerama Komisije za migracije da predloži novi sistem registracije putnika (ETIAS). On bi bio sličan dobro poznatom američkom sistemu ESTA, i povećao bi dostupne informacije o svima koji ulaze ili napuštaju EU, uključujući i one koji putuju bez viza - kaže Avramopulos.

U Vladi Srbije još nisu upoznati sa detaljima novog plana, a šefica našeg pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević kaže da je ovo, koliko zna, zasada samo najava i da će u razgovorima direktno u Briselu pokušati da dobije više informacija o namerama EU.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.