Predsednica Skuštine Grada Novog Sada posetila Muzej Nikole Tesle: Moguće je realizovati zajedničke projekte!
Foto: Foto Skupština grada Novi Sad

PREDSEDNICA SKUPŠTINE NOVOG SADA

Predsednica Skuštine Grada Novog Sada posetila Muzej Nikole Tesle: Moguće je realizovati zajedničke projekte!

Direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić nadovezala se da je upravo izložba od pre dve godine uvertira za buduću saradnju

Objavljeno:

Predsednica Skuštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović posetila je danas Muzej Nikole Tesle u Beogradu i sa direktorkom ove ustanove Ivonom Jevtić razgovarala o aktivnostima muzeja, kao i mogućoj saradnji sa novosadskim ustanovama kulture.

Muzej
foto: Foto Skupština grada Novi Sad

- Verujem da je, bez obzira na različite poslove koje obavljamo, moguće naći dodirne tačke, uspostaviti saradnju i realizovati neke zajedničke ideje i projekte. Da li će to biti kroz izložbe, publikacije, predavanja, manifestacije, ostaje da vidimo, ali mi smo svakako otvoreni za sve ideje koje će doprineti još većoj popularizaciji našeg najvećeg naučnika i pronalazača - istakla je predsednica gradske Skupštine MSc Marinković Radomirović.

Skupština graada Novi Sad
foto: Foto Skupština grada Novi Sad

Ona je podsetila da je u Novom Sadu 2019. godine, na inicijativu Grada Novog Sada, u Kulturnom centru organizovana izložba „Nikola Tesla - u svom i našem vremenu“, koju je otvorio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić nadovezala se da je upravo izložba od pre dve godine uvertira za buduću saradnju.

Muzej je već imao saradnju sa Novim Sadom kroz izložbu „Nikola Tesla - u svom i našem vremenu“. Ta izložba, koju je inicirao Grad Novi Sad, se može posmatrati i kao uvertira za dalju saradnju, za potencijalne zajedničke projekte koji nas očekuju u narednim godinama - kazala je direktorka muzeja Ivona Jevtić.

Predsednica gradskog parlameta takođe je podsetila da je Nikola Tesla prvi počasni građanin Novog Sada, te da je ovo priznanje dobio davne 1936. godine, povodom 80 godina od Teslinog rođenja, kada je tadašnje Gradsko veće Novog Sada, na svečanoj sednici 10. jula pomenute godine, proglasilo Nikolu Teslu za počasnog građanina. Tokom razgovora je istaknuto i da se u Novom Sadu od 2014. godine, zahvaljujući Udruženju vojvođanskih učitelja, Gradskoj biblioteci i Pokrajinskom Zavodu za zaštitu prirode, svake godine od 10. julu održavaju Dani Nikole Tesle, koji uvek beleže dobar odziv građanstva, jer ljudi rado slušaju o našem najvećem naučiku i pronalazaču.

Bonus video:

(Espreso/Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.