Vučić o dualnom obrazovanju: Da učimo i kao mladi, i kao stari!
Foto: Beta

obrazovanje najvažnije

Vučić o dualnom obrazovanju: Da učimo i kao mladi, i kao stari!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbiji neophodno dualno obrazovanje jer se ekonomski rast zemlje zasniva na razvoju industrije
Objavljeno:

- Da bi Srbija mogla da napreduje dualno obrazovanje je od prioritetnog značaja. Da počnemo da učimo kada smo veoma mladi, a sa učenjem nastavimo i kada budemo stari , kao Marko (Čadež) i ja - rekao je Vučić na skupu u Privrednoj komori Srbije o nezaposlenosti mladih.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je istakao da samo u nekim oblastima đaci imaju praktičnu nastavu u privredi, što je svrha dualnog obrazovanja, jer se većina za buduće zanimanje obučava u virtuelnim učionica a ne u radionicama.

- Kvalitet obrazovanja u Srbiji je relativno nizak, izuzimajući Beogradski univerzitet koji je na Šangajskoj listi najboljih univerziteta u svetu - istakao je Vučić.

Vučić putuje u Francusku: Sastaće se sa Olandom, održati predavanje...

Naveo je da osam odsto đaka posle završetka osnovne škole ne nastavlja školovanje i da 52 odsto obrazovanih građana ima srednju školu, a 18 odsto diplomu visokoškolske ustanove.

Stopa nezaposlenosti u Srbiji je, kako je dodao, smanjena na 16 do 17 odsto, što je i dalje za šest odsto više od proseka zemalja EU.

- Među mladima koji su nezaposleni 62 odsto nema nikakvo radno iskustvo - naglasio je premijer.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.