VUČIĆ: Stefanović ima moje poverenje
Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović, Foto: Dado Đilas

POLITIKA

VUČIĆ: Stefanović ima moje poverenje

Upitan kako procenjuje rad policije u vreme madanata Nebojše Stefanovića, Vučić je rekao da je Stefanović pametan, vredan, mlad čovek.

Objavljeno: 08:25h

Nebojša Stefanović je uradio mnogo važnih stvari i ima moje poverenje za sadašnji rad u Ministarstvu odbrane, rekao je sinoć za Pink predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naveo da je manje pažnje pridavao upozorenju o prisluškivanju.

Upitan kako procenjuje rad policije u vreme madanata Nebojše Stefanovića, Vučić je rekao da je Stefanović pametan, vredan, mlad čovek.

"Da li je bilo grešaka, nema sumnje. Je l' ima neko od nas koji nije grešio", naveo je Vučić.

Vučić u vezi sa aferom prisluškivanja rekao da se suviše bavio i zdravstvom i bolnicama i vakcinama i KiM, ekonomskim rastom i svim drugim stvarima, a manje pažnje pridavao na upozorenja ljudi.

"Nisam hteo da verujem u stvari koje su mi govorili", rekao je Vučić.

U emisiji su prikazani i snimci razgovora pripadnika kriminalnog klana Veljka Belivuka, a Vučić je prokomentarisao da veliki broj krimininalaca ne može da ulazi u Srbiju, ali da oni imaju u Srbiji podružnice jednako opake i njihove pripadnike ne možete da proterate kao državljane Srbije.

"Ako nemate dokaze, šta ćete da mu kazete 'ne možeš da živiš u Srbiji'", naveo je Vučić i dodao da postoji spisak od 1.000 kriminalac koji ne mogu da uđu u Srbiju, ali da postoje hiljade i hiljade kriminalaca koji su naši državljani.

On je rekao da nadležni prate i snabdevače droge kako bi bili uhapšeni što pre, ali da su potrebni dokazi što, dodaje, nije jednostavno.

Upitan o optužbama dela opizicije da je znao šta se događa, a ništa nije preduzeo, Vučić je rekao da je za razliku od predstavnika bivšeg rezizma, njegova dužnost da pomaže i poručio da se nije krio u mišjoj rupi.

"Kad sam video da je strah zavladao među ljudima koji neće da plaćaju reket, otišao sam u BIA i policiju, o tome sam javno govorio.

Sada su se predstavnici bivšeg režima setili, jedan dan bi da brane jednu grupu. Kad ih uslikate ili se sami uslikaju sa ubicama, onda to nema veze, to je slučajnost", rekao je Vučić.

Povodom napada na njegovog sina Danila, Vučić je rekao da kada je viđen sa nekim u društvu, odmah mu je pripisano da bilo u kriminalnoj grupi.

"Nemojte decu da napadate. Niko nije dirao dete nikoga od predstavnika bivšeg režima. Znate kako se zovu deca bilo koga od šefova bivšeg režima, a mislite da su uvek sve čistunci i nikad ništa nisu uradili", naveo je Vučić.

Kaže da su tajno pratili njegovog sina i da je greh koji je napravio što je sedeo i gledao fudbalsku utakmicu sa jednim od nekadašnjih vođa Partizanovih navijača.

"Kažu znao se sa Belivukom, a taj je osuđen za dva krivična dela tuče i nasilničkog ponašanja. On nije ukrao 600 milioan evra, nikada nije učestvovao u trgovini drogom poput najbližih saradnika bivšeg režima", kaže Vučić.

Naveo je da je on kao mlad bio u mnogo gorem društvunego što je njegov sin i da je bio uhapšen sa 16 godina zbog tuče.

"Je l moje dete treba da bude zbog toga obeleženo", upitao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.