VAŽNA PITANJA: Sastanak ministra Stefanovića sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Momirovićem!
Ministarstvo odbrane, Foto: Ministarstvo odbrane

koridor srbije kao glavna tema

VAŽNA PITANJA: Sastanak ministra Stefanovića sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Momirovićem!

Oni su razgovarali i o razmeni nepokretnosti između „Koridora Srbije“ i Vojnograđevinske ustanove u vezi izgradnje obilaznice oko Beograda.

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem o zajedničkim projektima dva ministarstva. Ministri Stefanović i Momirović na sastanku su razmatrali predlog izmena Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti koji, između ostalog, predviđa i izmenu uslova pri kupovini stanova, a koji je izradilo Ministarstvo građevinarstva. Pomenute izmene Zakona odnose se na promenu dosadašnjeg načinu konkurisanja pripadnika vojske, policije i ostalih snaga bezbednosti za kupovinu stanova po povoljnim uslovima. Osim o državnoj stanogradnji, ministar Stefanović razgovarao je i sa direktorom JP „Skijališta Srbije“ Dejanom Ćikom, koji je takođe prisustvovao sastanku, o završetku planirane izgradnje objekata u okviru vojnog kompleksa na Kopaoniku. U njemu je do sada završena izgradnja garaže, dok je tema današnjeg razgovora bio početak izgradnje helidroma sa pratećim sadržajima za helikopter Mi-17.

Njegova izgradnja počeće krajem proleća, a završetak radova očekuje se do kraja oktobra. Ministri Stefanović i Momirović na današnjem sastanku razmotrili su i mogućnosti proširenja 51. skijaškog poligona Vojne akademije na Kopaoniku, na kojem se izvode brojne obuke u zimskim uslovima kadeta Vojne akademije, ali i svih pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane. Oni su razgovarali i o razmeni nepokretnosti između „Koridora Srbije“ i Vojnograđevinske ustanove u vezi izgradnje obilaznice oko Beograda.

Bonus video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.