NOVE SUDIJE POLOŽILE ZAKLETVU U SKUPŠTINI: Dačić izrazio uverenje da će tokom mandata suditi nezavisno!
Skupština Srbije, Foto: Zorana Jevtić

zvanično

NOVE SUDIJE POLOŽILE ZAKLETVU U SKUPŠTINI: Dačić izrazio uverenje da će tokom mandata suditi nezavisno!

Sudije koje su položile zakletvu sudijsku funkciju obavljaće u Osnovnom sudu u Ivanjici, Privrednom sudu u Kragujevcu, Privrednom sudu u Nišu i u Upravnom sudu

Objavljeno:

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju, na sednici Prvog vanrednog skuptinskog zasedanja 28. januara, položile su danas zakletvu u Narodnoj skupštini pred predsednikom tog doma Ivicom Dačićem.

Sudije koje su položile zakletvu sudijsku funkciju obavljaće u Osnovnom sudu u Ivanjici, Privrednom sudu u Kragujevcu, Privrednom sudu u Nišu i u Upravnom sudu.

Predsednik Narodne skupštine je izrazio uverenje da će novoizabrane sudije tokom mandata suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i na taj način obezbediti pravično suđenje za svakog građanina u Republici Srbiji.

- Verujemo da ćete tokom svog trogodišnjeg mandata pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema, i cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini, poručio je Ivica Dačić novoizabranim sudijama.

Polaganju zakletve su prisustvovali ministarka pravde Maja Popović, predsednik Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević, zamenica predsednika VŠ Branislava Goravica, generalni sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović i zamenik generalnog sekretara Branko Marinković.

(Espreso.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.