SKUPŠTINSKE KLUPE PUNE LEPOTICA! TOP 10 NAJLEPŠIH SRPSKIH POLITIČARKI: Koja je Vaš favorit? (FOTO)
Najlepše srpske političarke, Foto: Printscreen/Marina Lopičić//BETA/Miloš Miškov

ZANIMLJIVO

SKUPŠTINSKE KLUPE PUNE LEPOTICA! TOP 10 NAJLEPŠIH SRPSKIH POLITIČARKI: Koja je Vaš favorit? (FOTO)

Mnogi ne znaju da je politička scena puna prelepih žena. One su pametne, moćne, inteligentne, ali i prelepe! Upoznajte najlepše političarke.

Objavljeno: 21:26h

Skupštinske klupe pune su lepotica!

Svakodnevno slušamo njihova imena, gledamo njihova šarmantna lica na televiziji. One su ministarke, poslanice, članice stranaka.

Najlepše političarke
foto: Printscreen/Marina Lopičić//BETA/Miloš Miškov

Predstavljamo vam našu top 10 listu najlepših političarki u Srbiji.

1. Irena Vujović - ministarka zaštite životne sredine

Irena Vujović je srpska je političarka, ekonomista, funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) i predsednica Gradske opštine Savski venac. Izabrana je za ministarku za zaštitu čovekove sredine 2020.god. u drugom kabinetu Ane Brnabić.

Irena Vujović
foto: Opština Savski venac

2. Marija Obradović - ministarka državne uprave i lokalne samouprave

Marija Obradović srpska je političarka, novinarka i narodna poslanica. Za potpredsednicu Srpske napredne stranke izabrana je 2016. godine.

Osnovno obrazovanje stiče u Kraljevu. Pedagošku akademiju završila je u Kruševcu i Učiteljski fakultet u Beogradu. Bila je polaznik Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Marija Obradović
foto: Marina Lopičić

3. Nina Stojaković (25) - članica izvršnog odbora Pokreta Slobodnih Građana

Ova opoziciona političarka diplomirala je na Fakultetu političkih nauka. Na istom fakultetu je nastavila master studije, program: Ekološka politika.

Učestvovala je u kampanji Liberalnih demokrata na izborima u Londonu 2019. godine.

Do 2020. bila je sekretar predsedništva Pokreta slobodnih građana, trenutno obavlja funkciju članice Izvršnog odbora iste stranke.

Nina Stojaković
foto: Printscreen: Twitter

4. Darija Kisić Tepavčević - ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Kako se navodi u zvaničnoj biografiji, Medicinski fakultet u Beogradu završila je 2001. godine. Na istom fakultetu je magistrirala 2006. iz oblasti epidemiologije.

Trenutno je vanredna profesorka na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Zamenica je direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut“.

Za ministarku za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izabrana je oktobra 2020. godine.

Darija Kisić-Tepavčević
foto: Printscreen

5. Dubravka Kralj - narodna poslanica u Skupštini i članica SPS

Dubravka Kralj je rođena 1994. u Zrenjaninu, gde je završila školu. Na Pravnom fakultetu u Novom Sadu diplomirala je 2017. sa najvišim prosekom u generaciji - 9,97. Tokom studija više puta je nagrađivana Izuzetnom nagradom koju Univerzitet u Novom Sadu dodeljuje najboljima.

6. Milica Đurđević - presednica Srpskog sabora Zavetnici

Milica Đurđević rođena 1990. je srpska je političarka, politikolog, potpredsednica i jedan od osnivača Srpskog sabora Zavetnici. Istakla se kao vođa protesta uz podršku drugih desničarskih organizacija protiv jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije, protiv hapšenja Radovana Karadžića, Ratka Mladića, protiv Haških presuda i primene sporazuma o graničnim prelazima između Srbije i Kosova i Metohije i Briselskog sporazuma.

Milica Đurđević
foto: Filip Plavčić

7. Marija Jevđić - narodna poslanica i članica JS

Visoku poslovnu školu strukovnih studija završila u Beogradu i apsolvent poslovnog i pravnog fakulteta u Beogradu, univerziteta UNION „Nikola Tesla“.

Četiri puta proglašavana za najbolju sportistkinju grada Kraljeva, stipendista Ministarstva za sport, kao sportista svetskog značaja i osvajač evropskih i svetskih medalja.

Na parlamentarnim izborima održanim 2014. godine izabrana je za narodnu poslanicu. Od 2008. godine je odbornik i šef odborničke grupe u gradskoj skupštini u Kraljevu.

Udata je, majka dvoje dece.

Marija Jevđić
foto: Printscreen/Youtube

8. Tatjana Matić - ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija

U Beogradu je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i stekla zvanje profesora srpskog jezika i književnosti.

Od decembra 2001. do septembra 2002. godine bila je na poziciji marketing menadžera kompanije “William Grants – MPS Group” u Beogradu. U periodu od februara do novembra 2001. godine, bila je pomoćnica direktora kompanije “Panasonic” u Srbiji.

U februaru 2014. izabrana za potpredsednicu Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS).

Tatjana Matić
foto: Vlada Srbije

9. Zorana Mihajlović - ministarka rudarstva i energetike

Naučno zvanje naučnog saradnika stekla 2006. godine na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a zvanje docenta 2008. godine. Od iste godine zaposlena je na Fakultetu za biofarming i Fakultetu za međunarodnu ekonomiju Megatrend Univerziteta.

Aprila 2010. postala je članica Srpske napredne stranke. Krajem septembra 2012. izabrana je za potpredsednicu stranke.

Sektor energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Srbije vodila je od jula 2012. do aprila 2014. Od 28. maja 2016. godine nije potpredsednica stranke, a tada je na Skupštini SNS izabrana za članicu Predsedništva.

U aprilu 2014. godine izabrana je za potpredsednicu Vlade Srbije i ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Istu funkciju obavlja i u novoj Vladi Srbije, izabranoj u avgustu 2016.

Zorana Mihajlovic
foto: Pritnscreen

10. Jadranka Joksimović - ministarka za evropske integracije

Jedan je od potpisnika - osnivača Srpske napredne stranke 2008. godine

U maju 2012. godine izabrana je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije sa liste Srpske napredne stranke.

Član je GO i Predsedništva Srpske napredne stranke. Obavlja dužnost internacionalnog sekretara Srpske napredne stranke.

U junu 2017. godine Jadranka Joksimović postaje Ministarka za evropske integracije u Vladi Ane Brnabić.

Jadranka Joksimović
foto: Beta/Miloš Miškov

Pitamo Vas:

Koja srpska političarka je najlepša po Vašem mišljenju?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.