SITUACIJA NA KOSOVU SVE SLOŽENIJA! Stefanović posle sednice Nacionalnog saveta bezbednosti o stvarno stanju na KiM
Savet za bezbednost, Foto: Printscreen/Instagram / buducnostsrbijeav

nije naivno

SITUACIJA NA KOSOVU SVE SLOŽENIJA! Stefanović posle sednice Nacionalnog saveta bezbednosti o stvarno stanju na KiM

Istakao je da je namera da se zaštiti bezbednost pre svega srpskog stanovništva

Objavljeno:

Ministar odbrane Nebojša Stefanović preneo je da danas posle sednice Nacionalnog saveta bezbednosti, da je na sednici posebna pažnja bila posvećena aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, koju je ocenio sve složenijom.

"Razgovarali smo o više važnih tema, a prva je bila aktuelna situacija na teritoriji Kosova i Metohije. Razgovarali smo o složenoj situaciji za nas. Složena je u političko-bezbednosnom smislu. Razmotrili smo šta preduzimaju naši državni organi da sačuvaju bezbednost i stabilnost na teritoriji južne srpske pokrajine", rekao je on.

Istakao je da je namera da se zaštiti bezbednost pre svega srpskog stanovništva.

Stefanović je naglasio da je situacija na Kosovu io Metohiji sve složenija, a da postoje i nove situacije poput pojedinih čestitki za Dan državnosti, kojima se raduju u velikom broju političari u južnoj srpskoj pokrajini, ali nikako u centralnoj Srbiji.

U saradnjni sa Kforom, rekao je, namera je da se štiti stabilnost i bezebdnost pre svega srpskog stanovništva koje je ugroženo na KiM, da Srbija pokaže da je ozbiljan partner i da nikakav pogrom, proterivanje ili zločine nad srpskim stanovništvom nećemo dozvoliti.

Ukazao je da je razgovarano i o potrebama i investiranju u bezbednosne snaga - vojske, policije i BIA.

"Analizirali smo šta je to što u narednom periodu treba učiniti, koje su investicije koje želimo da izvedemo ove i naredne godine u nabavci savremenog naoružanja, koje će omgućiti da vojska i policija budu dobro orpemljeni, budu snažnije i u mogućnosti da se suoče sa novim izazovima", rekao je on.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.