REKAO SAM IM U BELOJ KUĆI ŠTA IMAM! Vučić odgovorio Bajdenu na čestitku u kojoj se pominje priznanje Kosova
Aleksandar Vučić, Foto: Profimedia

šok

REKAO SAM IM U BELOJ KUĆI ŠTA IMAM! Vučić odgovorio Bajdenu na čestitku u kojoj se pominje priznanje Kosova

Predsedik se između ostalog zahvalio Bajdenu

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na pismo-čestitku predsednika Amerike Džozefa Bajdena, u kojoj je, između ostalog, istakao podršku SAD postizanju "sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Kosovom, koji je fokusiran na međusobno priznanje" i rekao da je dobio čestitku i zahvalio se na njoj.

- Dobio sam čestitku predsednika Bajdena, hvala mu. Što se tiče međusobnog priznanja, to ne stoji ni u jednom aktu nijedne svetske organizacije, niti EU, ni u jednoj rezoluciji.

- Razumemo da je to američka politika, bilo je pokušaja da se ta sintagma nametne kao nešto što je trebalo da prihvatimo kao konačno rešenje. Već samo im rekao u lice u Beloj kući šta mislim o međusobnom priznanju i moj odgovor neće biti drugačiji.

- Koju čestitku bih ja mogao da uputim za Dan nezavisnosti SAD, mnoge ideje mi padaju na pamet, ali moja uloga je da štitim interese Srbije.

- Za nas je Sretenje crveno slovo, mnogo toga smo započeli i napravili za Sretenje i ono je mnogo važnije za nas nego što su američke i albanske želje. Imamo i mi svoje, ali i drugačiju realnost, a sa druge strane moram da priznam da to nije prijatno jer vam je jasno da će komletna američka spoljnoplitička inicijativa ići u tom smeru - naveo je Vučić.

Bonus video:

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.