SAHRANJENI POSMRTNI OSTACI ZORANA VESELIĆA: Heroj sa Košara ispraćen na večni počinak
Foto: Espreso.co.rs

MINISTARSTVO ODBRANE

SAHRANJENI POSMRTNI OSTACI ZORANA VESELIĆA: Heroj sa Košara ispraćen na večni počinak

Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica, Veljko Odalović, rekao je da su posmrtni ostaci Veselića nađeni i identifikovani prošle godine, i pre nekoliko dana preuzeti u Prištini

Objavljeno:

Uz vojne počasti danas su u Laćarku kod Sremske Mitrovice sahranjeni posmrtni ostaci Zorana Veselića koji je, "kao vojnik dobrovoljac poginuo 19. aprila 1999. godine, na Maja Glavi na Košarama, braneći otadžbinu od šiptarskih terorista na Kosovu i Metohiji" - saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Na grob Veselića, rođenog 1972. godine, vence su položili predstavnici Vlade Srbije, ministarstava odbrane i unutrašnjih poslova, Vojske, Žandarmerije, boračkih organizacija, meštani njegovog rodnog Laćarka, rodbina i saborci. Veselić je odlikovan Ordenom za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti.

Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica, Veljko Odalović, rekao je da su posmrtni ostaci Veselića nađeni i identifikovani prošle godine, i pre nekoliko dana preuzeti u Prištini.

Odalović je najavio identifikaciju još lica od ukupno 570 lna listi nestalih, od kojih su 24 vojnika, a medju njima sa Košara je šest.

Bonus video:

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.