SNS i SPP potpisale koalicioni sporazum
Glišić, Foto: Zorana Jevtić

a to znači samo jedno!

SNS i SPP potpisale koalicioni sporazum

Glišić je nakon potpisivanja istakao da su puna normalizacija srpsko-bošnjačkih odnosa, garantovanje verskih sloboda, temelj Sporazuma, koji, kako je naveo, ne predviđa ničije kadrovsko namirivanje.

Objavljeno:

Srpska napredna stranka (SNS) i Stranka pravde i pomirenja (SPP) potpisale su danas koalicioni sporazum u čijoj osnovi je normalizacija odnosa Srba i Bošnjaka i politika pomirenja.

Sporazum su potpisali predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić i potpredsednica Glavnog odbora Marija Obradović, a u ime SPP potpredsednik te stranke Samir Tandir i generlni sekrear Edin Djerlek.

Glišić je nakon potpisivanja istakao da su puna normalizacija srpsko-bošnjačkih odnosa, garantovanje verskih sloboda, temelj Sporazuma, koji, kako je naveo, ne predviđa ničije kadrovsko namirivanje.

"Sporazum u svojoj osnovi ima razvoj oblasti na teritoriji grada i opština Novi Pazar, Tutin, Sjenica, Prijepolje i svih sredina gde Bošnajci žive", kazao je Glišić.

Dodao je da je neophodan razvoj infastrukture, odnosno stvaranje uslova da ta sredina bude takva da u njoj ljudi mogu kvalitetnije da žive i da ne odlaze odatle.

"Želimo da saradnjom dveju partija damo podršku kroz sistem projektima kako bi što pre počela njihova realizacija. Nadam se da će Sporazum doprineti većem razumevanju, čvršćim odnosima, saradnji i napretku u interesu svih građana koji žive u tom delu naše zemlje", kazao je Glišić.

Tandir je kazao da je Sporazum jako važan, a da je najbitnija stvar ta što daje podsticaj politici pomirenja.

"Nema trajne stabilnosti jugozapadnog Balkana bez dobrih odnosa Srba i Bošnjaka i Srbije i BiH", kazao je Tandir.

Istakao je da Sporazum tretira pitanja nacionalnih manjina i dodao da prema poslednjem popisu u Srbiji trećinu građana čine predstavnici nacionalnih zajednica.

Sporazum stavlja tačku na pogrešne politike iz Raške oblasti, kazao je Tandir i naveo da su dosadašnji politički predstavnici tog dela naše zemlje tražili pozicije za sebe.

"Ovaj Sporazum predviđa nešto što je važno svim građanima koji u Srbiji, na prostoru Sandžaka žive jer rešava njihove goruće probleme", kazao je Tandir i pojasnio da ako se nema struje i vode, ako je rupa na putu to se tiče svakog građanina bez obzira na njegovu nacionalnost.

Sporazum, kazao je, predviđa i rešavanje tih gorućih pitanja kao što je gasifikacija, nastavak izgradnje auto-puta prema Crnoj Gori, krak prema Sarajevu, zamena visokonaponske i niskonaponske mreže, izgradnja Kliničko - bolničkog centra u Novom Pazaru.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.