FRILENSERI U PETAK PONOVO SA PREDSEDNICOM VLADE: Biće prisutan i Siniša Mali!
Ana Brnabić, Foto: Ana Paunković

mnogi ovo čekaju

FRILENSERI U PETAK PONOVO SA PREDSEDNICOM VLADE: Biće prisutan i Siniša Mali!

Predstavnici Udruženja traže obustavu naplate poreza na zarade frilensera

Objavljeno:

Predstavnici Udruženja radnika na internetu ponovo će se u petak sastati sa predsednicom vlade Anom Brnabić u vezi sa rešavanjem pitanja naplate poreza za frilensere, kažu u tom udruženju.

Na sastanku 5. februara, kako navode za Tanjug, biće i ministar finansija Siniša Mali i direktorka Poreske uprave Dragana Marković.

Predstavnici Udruženja su pre sedam dana završili još jednu rundu razgovora sa predstavnicima Poreske uprave u vezi sa naplatom poreza za frilensere.

Katarina Pavlović iz Udruženja radnika na internetu rekla je danas za Tanjug da su prošle sedmice uputili predlog u vezi sa porezom za frilensere i da će u petak saslušati šta su predlozi Vlade Srbije.

"Videćemo šta su njihovi predlozi na osnovu onoga što smo mi izneli. Smatramo da oporezivanje unazad nije moguće uz plaćanje tekućih obaveza i najavu donošenja novog zakona", kaže Pavlović.

Predstavnici Udruženja traže obustavu naplate poreza na zarade frilensera retroaktivno za poslednjih pet godina i donošenje novog zakona koji će tu oblast reguilisati.

Predlog Vlade Srbije je da predstavnici Udruženja budu u radnoj grupi za izradu zakona koji se odnosi na oporezivanje frilensera, a Pavlović je navela da su spremni da uđu u radnu grupu ako se reši problem oporezivanja u prethodnih pet godina.

Prošle nedelje su predstavnici Udruženja na sastanku sa predstavnicima Poreske uprave predstavili kalkulaciju o tome zašto su iznosi poreza koji su ranije dostavljeni frilenserima nenaplativi.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se 18. januara sa predstavnicima Udruženja sa kojima je razgovarala o pronalaženju rešenja za naplatu poreza i doprinosa za fizička lica koja ostvaruju prihode iz inostranstva.

Na tom sastanku, kojem su prisustvovali i ministar finansija Siniša Mali i direktorka Poreske uprave Dragana Marković, dogovoreno je da se održi niz sastanaka predstavnika Udruženja sa nadležnima kako bi se na najefikasniji i najtransparentniji način razgovaralo o rešavanju trenutne situacije i što brže pronašlo adekvatno rešenje za ostvarivanje njihovih prava i obaveza.

Premijerka je ranije rekla da će se raditi na novom zakonu koji će regulisati nestandardne, odnosno fleksibilne oblike rada i pozvala predstavnike Udruženja da se priključe Radnoj grupi koja će se baviti izradom nacrta tog zakona.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.