PREDSEDNIK VUČIĆ OZVANIČIO: Dve linije beogradskog metroa treba da budu završene do 2030.
Vučić o metrou, Foto: Tanjug

dobra vest za beograđane!

PREDSEDNIK VUČIĆ OZVANIČIO: Dve linije beogradskog metroa treba da budu završene do 2030.

On je u Parizu posle razgovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom za TV Pink rekao da će izgradnja prve dve linije metroa početi do kraja ove godine, a da je u planu i izgradnja treće linije

Objavljeno: 17:12h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će paralelno bi gradjene dve linije beogradskog metroa koje treba da budu završene do 2030. godine.

On je u Parizu posle razgovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom za TV Pink rekao da će izgradnja prve dve linije metroa početi do kraja ove godine, a da je u planu i izgradnja treće linije.

"Prva linija će ići od Mirijeva do Železnika i povezivaće pet opština, a plan je da bude završena do pre kraja 2027. godine", kazao je Vučić.

Kako je dodao, druga linija povezivaće Mirijevo i Zemun a centralna stanica biće lokacija Beograda na vodi.

Treća linija, po rečima Vučića bi trebalo da povezuje Novi Beograd, od blokova 71 ili 72, sa centrom grada, a sve linije metroa biće umrežene sa brzim vozom.

Naveo je da su francuske firme koje će učestvovati u opremanju metroa ponudile šest rešenja za vozove za metro, od kojih će gradjani Beograda birati tri rešenja.

Bonus video:

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.