IVICA DAČIĆ NA KRAJU DANAŠNJEG ZASEDANJA: Pozvao poslanike na Savski trg i najavio dolazak premijerke Brnabić
Ivica Dačić, Foto: Ana Paunković

IZBOR SUDIJA

IVICA DAČIĆ NA KRAJU DANAŠNJEG ZASEDANJA: Pozvao poslanike na Savski trg i najavio dolazak premijerke Brnabić

Najavio je da će sutra premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade Srbije sutra biti u parlamentu kada će odgovarati na poslanička pitanja

Objavljeno:

Skupština Srbije završila je večeras raspravu o Predlogu odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva, a predsednik parlamenta Ivica Dačić je na kraju rasprave pozvao poslanike da prisustvuju svečanom otvaranju spomenika Stefanu Nemanji.

Poslanici će rad nastaviti sutra, a na dnevnom redu je Predlog odluke o davanju saglasnosti na finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2021. godinu i izveštaj Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge za 2019.godinu.

Skupština je već završila i raspravu o potvrđivanju više međunarodnih sporazuma, što je takođe na dnevnom redu sednice, a sutra će se izjasniti o svim tim tačkama.

Dačić je pre zaključivanja rasprave kazao da će izbor sudija i tužioca biti predmet ozbiljne rasprave u narednom periodu, imajući u vidu predložene promene Ustava, te dodao da je veoma važno da se usaglase stavovi po tom pitanju.

Najavio je da će sutra premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade Srbije sutra biti u parlamentu kada će odgovarati na poslanička pitanja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.