SSP, PSG, DS I PZP NEĆE ODGOVORITI NA POZIV NS I SDS: U prevodu, opozicija u Srbiji je žestoko RAZJEDINJENA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Tviter

odbijen poziv

SSP, PSG, DS I PZP NEĆE ODGOVORITI NA POZIV NS I SDS: U prevodu, opozicija u Srbiji je žestoko RAZJEDINJENA

Nova.rs navodi da je razlog za odbijanje da učestvuju u razgovorima to što su Nova stranka i SDS pre razgovora sa ovim partijama obaveštavale javnost

Objavljeno:

Stranka slobode i pravde i Pokret slobodnih građana neće se odazvati pozivu na sastanak opozicionih stranaka u utorak, o zajedničkoj platformi za dijalog o izbornim uslovima, koji su im uputile Nova stranka i Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića, prenosi Nova.rs.

Kako dodaje, ni Demokratska stranka, kao i ni Pokret za preokret, neće učestvovati u razgovoru sa pomenutim partijama.

Nova.rs navodi da je razlog za odbijanje da učestvuju u razgovorima to što su Nova stranka i SDS pre razgovora sa ovim partijama obaveštavale javnost.

"Mi smo predlog platforme, koja se odnosi na dijalog sa vlašću, prosledili svima za koje smo sigurni da ne bi sarađivali sa SNS. Nismo želeli da izlazimo u medije, jer nam nije bila namera da naše sagovornike stavljamo pred svršen cin kako bi ispalo da smo veliki i važni, a drugi mali i nebitni”, rekao je neimenovani izvor portala iz opozicije.

Kako je dodao, Dveri, Zajedno za Srbiju i Ne davimo Beograd izjasnili su se o njihovoj platformi, dok su, kako kažže, Nova stranka i SDS odgovorili preko medija.što je ocenjeno kao pokušaj dobijanja sitnih političkih poena.

Ranije je saopšteno da će se sastanak opozicionih stranaka i pokreta o izradi zajedničke platforme za dijalog sa vlašću o izbornim uslovima održati u utorak, 26. januara u sedištu Nove stranke u Beogradu.

Kako je najavljeno iz te partije, na sastanku će biti razmotren predlog platforme koju su pripremile Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret, kao i predlozi ostalih opozicionih stranaka i pokreta.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.