Srpsko-hrvatska špijunska afera: EU s pažnjom prati sve!
Foto: Fonet / Privatna arhiva

Nakon hapšenja Čede čolovića

Srpsko-hrvatska špijunska afera: EU s pažnjom prati sve!

Brisel od obe države očekuje da sva otvorena pitanja rešavaju kroz konstruktivan bilateralni dijalog i uz međusobno poštovanje
Objavljeno: 10:18h

EU s pažnjom prati dešavanja na relaciji Beograda i Zagreba i očekuje rešavanje najnovijeg problema nastalog zbog hapšenja osobe osumnjičene za špijunažu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

To su nezvanično izjavili izvori "Danasa" u diplomatskim krugovima.

Reakcije iz Brisela, kako navodi list, možda bi se mogla očekivati kada se bude raspolagalo s više zvaničnih i potvrđenih informacija, što trenutno nije slučaj.

Ispovest sestre Čede Čolovića: Moj brat nije špijun, on je 80 odsto invalid! (FOTO) Brisel od obe države očekuje da sva otvorena pitanja rešavaju kroz konstruktivan bilateralni dijalog i uz međusobno poštovanje, a ponovljene su i reči predsednika Evropske komisije Žan-Klod Junkera da dobri susedski odnosi i regionalna saradnja, kao i pomirenje, fundamentalni principi moraju biti poštovani, piše "Danas". Postavlja se pitanje ima li novonastala situacija veze sa insistiranjem Hrvatske na tome da Srbija izmeni zakon kojim se uspostavlja takozvana univerzalna nadležnost nad procesuiranjem ratnih zločina. Pojedini mediji tvrde da je osumnjičeni "prodavao" Hrvatima poverljive kontraobaveštajne podatke na osnovu kojih je podignuto devet optužnica za ratne zločine protiv pripadnika srpskih snaga. Filip Švarm, glavni urednik nedeljnika "Vreme", za "Danas" kaže da jedno s drugim nema direktne veze, jer još uvek nemamo precizne podatke o čemu se zapravo radi, iako se ovaj problem može svrstati u korpus otvorenih pitanja dve zemlje. "Hapšenja je bilo i ranije i u Hrvatskoj i u Srbiji, ali uglavnom za ratne zločine. Ovde je, bar prema postojećim informacijama, reč o špijunaži. Više informacija se može očekivati sutra (danas). I ovo je jedna od pojava koja je izazvana odnosima dve zemlje koji traju već šest meseci", kaže Švarm.

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.