IVICA DAČIĆ: Ne očekujem da će putovanja biti uslovljena vrstom vakcine, to bi bile segregacija i diskriminacija
Ivica Dačić otvoreno o vakcini, Foto: TV PINK PRINTSCREEN

OTVORENO O VAKCINI

IVICA DAČIĆ: Ne očekujem da će putovanja biti uslovljena vrstom vakcine, to bi bile segregacija i diskriminacija

Predsednik parlamenta, koji je nedavno primio ruksu vakcinu Sputnjik V, kaže da se oseća dobro i da nije imao nikakve neželjene efekte

Objavljeno:

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ne očekuje da će putovanja biti uslovljavana određenom vrstom vakcine protiv korona virusa.

"To bi bila segregacija i diskriminacija, jer neko vam ne da vakcinu, a onda vas uslovljava", rekao je Dačić gostujući na RTS.

Predsednik parlamenta, koji je nedavno primio ruksu vakcinu Sputnjik V, kaže da se oseća dobro i da nije imao nikakve neželjene efekte.

"Ja sam se vakcinisao da bih dao podsticaj građanima, nema to veze sa političkim opredeljenjima. Svako treba da prouči šta se piše o svakoj od vakcini, a sve su bezbedne ako imaju akreditaciju naše agencije", rekao je Dačić.

On je istakao da je Srbija u prednosti jer ima na raspolaganju više različitih vakcina i na taj način je izbegla situaciju da zavisi samo od jednog proizvođača ili raspodele vakcina, podsećajući na primedbe iz Svetske zdravstvene organizacije da su najbogatije zemlje ostvarile monopol na vakcine.

"Mi smo barem za naše građane otvorili prespektivu da ne treba da razmišljaju hoće li biti dovoljno vakcina i da li će biti od jednog prozvođača", rekao je Ivica Dačić.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.