Mali: Imam samo jedan stan u Bugarskoj, protiv mene se vodi kampanja!

demanti gradonačelnika

Mali: Imam samo jedan stan u Bugarskoj, protiv mene se vodi kampanja!

Stan je uredno prijavljen Agenciji za borbu protiv korupcije i nalazi imovinskoj karti dostupnoj na sajtu Agencije, tvrdi Siniša Mali
Objavljeno: 19:51h

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je izjavio da u svom vlasništvu ima jedan stan u Bugarskoj, koji je uredno prijavljen kod Agencije za borbu protiv korupcije. Mali je istakao da se taj stan nalazi u njegovoj imovinskoj karti dostupnoj na sajtu Agencije od kako je stupio na javnu funkciju. Za 5 miliona evra: Gradonačelnik Beograda tajno kupio 24 stana na bugarskom primorju? - S obzirom na funkciju koju sada obavljam, pitao sam se kada će da se pokrene ovakva kampanja. Na ovo više neću reagovati, jer su u pitanju besmislice i nastaviću da se bavim svojim poslom - rekao je Mali za B92.

Mali nije demantovao da je kao predstavnik ofšor firmi učestvovao u kupovini stanova u Bugarskoj, ali je naveo da to vezano za posao konsultanta koji je obavljao pre stupanja na funkciju savetnika tadašnjeg prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića. Mali je rekao da su ti poslovi vezani za njegovu karijeru pre javne funkcije, kada je kao vlasnik privatne firme, savetovao ljude kako da ostvare svoje poslovne ciljeve. On je naveo da je klijente savetovao kako da poreski optimalno kupe nekretnine ili restrukturiraju posao, čime se bavio pre stupanja na funkciju. U važećoj imovinskoj karti Siniše Malog na sajtu Agencije nalaze se upisana tri nekretnine - stan od 131 kvm, stan od 127kvm i garaža od 13,65 kvm. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.