GORAN VESIĆ: Produžiti radno vreme čim počne masovna imunizacija, zalagaću se za svaku vakcinu za građane Beograda!
Goran Vesić, Foto: printscreen

stav

GORAN VESIĆ: Produžiti radno vreme čim počne masovna imunizacija, zalagaću se za svaku vakcinu za građane Beograda!

Goran Vesić o svojim zalaganjima u Beogradu

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da veruje da će Krizni štab danas doneti odluku da radno vreme maloprodajnih i ugostiteljskih objekata i dalje bude do 20 sati.

Vesić je, gostujući u jutarnjem programu TV Hepi, istakao da nema razloga da odluka bude drugačija jer su i građanke i građani Beograda kao i ugostitelji pokazali pravu disciplinu i poštovali sve mere.

On je rekao i da će se tokom ove nedelje u Privrednoj komori Srbije sastati s predstavnicima kompanija koje rade u sektoru usluga kako bi predložili novo ublažavanje mera Kriznom štabu čim počne masovna imunizacija.

- Kada počne masovna imunizacija, tražićemo od Kriznog štaba da se radno vreme produži do 22 sata. Ne znam da li će to prihvatiti drugi članovi Kriznog štaba, ali moja obaveza je da se borim za svako radno mesto u Beogradu kao što će se zalagati za svaku vakcinu za naše Beograđanke i Beograđane - rekao je Vesić.

On je istakao da Beograd mora da radi i da mu trebaju turisti koji donose skoro milijardu evra godišnje, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

- To je najveći interes Beograda. Naravno da je zaštita javnog zdravlja važna ali kada počne imunizacija, država daje svoj maksimum u zaštiti stanovništva - precizirao je Vesić.

On je dodao da zna da će ga mnogi napadati zato što traži da se produži radno vreme, ali je naglasio da u Beogradu u sektoru usluga radi 40.000 ljudi.

- Ja primam platu da bih se borio za radna mesta u Beogradu. Ja sam praktičan čovek. U Beogradu oko 190.000 ljudi više radi nego 2012. godine i namera mi je da se ta radna mesta sačuvaju i otvore nova - zaključio je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.