Tomislav Nikolić na Svetog Nikolu pravi novu stranku? (FOTO)

Espreso saznaje u vrhu SNS

Tomislav Nikolić na Svetog Nikolu pravi novu stranku? (FOTO)

Postoji mogućnost da se SNS pocepa, jer funkcioneri bliski predsedniku Srbije nameravaju da osnuju svoju partiju 19. decembra
Objavljeno:

Nije prošlo ni nekoliko sati od bratskog zagrljaja u Sava centru, na proslavi 7 godina Srpske napredne stranke, a gradom je ponovo prostrujala vest kako struja Tomislava Nikolića cepa SNS i pravi svoju stranku! I to, ni manje ni više, nego na Svetog Nikolu! - Za 19. decembar najavljena je osnivačka skupština nove partije u kojoj bi trebalo da se nađu svi oni naprednjaci bliski Nikoliću. Ko će sve to biti, još uvek nije poznato u ovom trenutku, ali sam Nikolić u prvo vreme neće biti član stranke, bar dok je na funkciji predsednika Srbije - kaže izvor Espresa iz vrha SNS. Radomir Nikolić, funkcioner ove partije i sin Tomislava Nikolića, koji je viđen u novoj partiji, nije želeo da komentariše naša saznanja.

Nikolić junior ostao je veran tradiciji da se, kad je ova tema u pitanju, ne oglašava. Oliver Antić, bliski saradnik predsednika države i savetnik Tomislava Nikolića kaže za naš portal da bi na ovu temu mogao da napiše autorski tekst.
Na našu molbu da nam pojasni ideje i pravce buduće političke partije, on je odgovorio: - Ako ste primetili, u poslednjih nekoliko meseci nema me u javnosti. Samo dajem autorske tekstove. Na vašu temu, ako hoćete, pošaljite SMS i ja ću napisati autorski tekst - kaže jedan od najbližih saradnika predsednika Srbije. Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da kod nas, u političkom životu, postoji sklonost da se nesuglasice pretvaraju u političke sukobe, iz kojih proizilaze nove političke partije.
- Rušenje jedinstva SNS ne može nikom da koristi osim konkurenciji te stranke - ističe on i dodaje da bi, ukoliko bi Toma Nikolić ponovo postao stranački lider, to bi bio veleobrt na političkoj sceni. - To bi ga potpuno antagonizovalo sa svima - smatra Stanković. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.