SRBIJA ĆE HRVATSKOJ POMOĆI SA MILION EVRA: Vlada Srbije podržala inicijativu Aleksandra Vučića
Aleksandar Vučić, Foto: Zorana Jevtić

DONETA ODLUKA

SRBIJA ĆE HRVATSKOJ POMOĆI SA MILION EVRA: Vlada Srbije podržala inicijativu Aleksandra Vučića

Predsednik Vučić je rekao da ako bilo šta može Srbija da pomogne, to će uraditi

Objavljeno:

Vlada Srbije donela je odluku, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, da se milion evra uputi Hrvatskoj kao finansijska pomoć za sanaciju štete nastale usled razornog zemljotresa.

Članovi Vlade Srbije izrazili su žaljenje zbog ljudskih života izgubljenih u ovoj prirodnoj katastrofi, a novčana sredstva su namenjena da se pomogne u obnovi razrušenih objekata, od kojih je veliki broj od javnog značaja, saopšteno je iz Nemanjine 11.

U zemljotresu jačine 6,3 stepena koji je pogodio centralnu Hrvatsku poginulo je najmanje sedam osoba i pričinjena je velika materijalna šteta.

Predsednik je, ranije danas, poslao pismo Vladi Srbije u kojem je zamolio da se milion evra iz slobodnih sredstava prebaci Vladi Hrvatske kao pomoć zbog serije zemljotresa koji su pogodili ovu zemlju.

Podsetimo, Vučić je juče rekao da je Srbija spremna da pomogne Hrvatskoj, i tehnički i finansijski, i da se nada da je zemljotres prošao uz minimalne žrtve.

“Spremni smo da pružimo svaku vrstu pomoći. Želim da se Hrvatska brzo oporavi, da brzo obnovi sve objekte”, naglasio je on.

Predsednik Vučić je rekao da ako bilo šta može Srbija da pomogne, to će uraditi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.