BRNABIĆ OTKRILA: Srbija dobija KOL CENTAR za vakcinaciju, a evo koliko košta svakodnevna borba sa kovidom
Foto: Youtubescreen/Kurir TV

saznajemo!

BRNABIĆ OTKRILA: Srbija dobija KOL CENTAR za vakcinaciju, a evo koliko košta svakodnevna borba sa kovidom

Premijerka Srbije Ana Brnabić je gost emisije "Usijanje" na Kurir televiziji.

Objavljeno:

Ana Brnabić će govoriti o nedavno započetoj vakcinaciji u Srbiji, ali i planu imunizacije, zatim o ceni borbe sa korona virusom, zdravstvenom sistemu, odnosima unutar Kriznog štaba, dijalogu sa Prištinom, evropskim integracijama i na kraju o ličnim željama za 2021. godinu.

Premijerka se prva vakcinisala od dolaska "Fajzerovih" cepiva u Srbiju, pa je upravo odatle počela priču.

"Dobili smo novi najavljeni plan iskoruka od 'Fajzer-Bionteka', očekujemo da će tokom januara u Srbiju doći značajno veće količine te vakcine. Nadamo se da će već 4. januara stići sledeći kontigent. Srbija svakako neće prekidati ovu kampanju vakcinacije. Velika zahvalnost partnerima iz Fajzera, zato što su pokazali ozbiljnost i malena zemlja kakva je Srbija je jedna od privih koja je potpisala ugovor sa njima. U decembru su smanjili prvu isporuku, jer su generalno smanjili proizvodnju, pa su svima smanjili isporuke. Više će nego nadoknaditi tokom januara", počela je Ana Brnabić.

U Srbiju je stiglo 4.870 doza vakcine, a prvobitno je bilo najavljeno 10.000. Premijerka nema dilemu da uskoro stižu daleko veće količine "Fajzerove" vakcine.

"Imamo odličnu komunikaciju i možemo da se pouzdamo u njih. Pritom, Fajzer je stvarno jedna od najvećih farmaceutskih kompanija na svetu. I predsednik Aleksandar Vučić, i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ja smo u stalnoj komunikaciji sa ostalim proizvođačima, i očekujem i od kineskih i ruskih partnera određene količine vakcine početkom januara. U tom smislu nećemo imati problema da nastavimo vakcinaciju".

Bonus video

(Espreso.co.rs/kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.