PITALI SU ANU BRNABIĆ ZAŠTO SE NE OBJAVI CENA VAKCINA KOJE SU STIGLE U SRBIJU: Ovo je njen ODGOVOR!
Ana Brnabić, Foto: Espreso.co.rs

iskreno

PITALI SU ANU BRNABIĆ ZAŠTO SE NE OBJAVI CENA VAKCINA KOJE SU STIGLE U SRBIJU: Ovo je njen ODGOVOR!

Brnabić kaže da nijedna druga zemlja nije objavila cenu, kao i da Srbija nema problem da kaže koliko smo platili tu vakcinu ili neku drugu, zato što je takva cena vakcina na tržištu

Objavljeno:

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija nabavlja vakcine po cenama koje su na tržištu i da ćemo kao zemlja objaviti njihovu cenu kada to budu uradile i druge zemlje i EU.

Na pitanje novinara zbog čega je ugovor sa Fajzer-Biontekom proglašen strogo poverljivim oko cena, Brnabić je rekla: "Što se tiče cene vakcine, takav je dogovor sa prozvođačem. Nisam videla ni da je bilo koja druga zemlja to objavila, osim što je belgijska ministarka zdravlja objavila cenu na tviteru, pa su povukli taj tvit".

Brnabić kaže da nijedna druga zemlja nije objavila cenu, kao i da Srbija nema problem da kaže koliko smo platili tu vakcinu ili neku drugu, zato što je takva cena vakcina na tržištu.

"Ponosna sam što nismo imali problem u plaćanju avansa i što nismo razmišljali ni o cenama vakcina, niti je bilo pitanje da li će vakcina biti besplatna. Biće besplatna za sve građane Srbije. Tako da zbog toga nemam problem i kada god proizvođači vakcina i EU i ostale relevantne međunarodne organizacije kažu koja je cena vakcina, mi ćemo to pratiti bez ikakvog problema", zaključila je Brnabić.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.