ALEKSANDAR VUČIĆ: Uručivanje odlikovanja pripadnicima Vojske Srbije uz OVU poruku!
Predsednik Vučić, Foto: Printscreen

važan dan

ALEKSANDAR VUČIĆ: Uručivanje odlikovanja pripadnicima Vojske Srbije uz OVU poruku!

Vučić je odlikovanja uručio pukovnicima Vojske Srbije Miroslavu Glišiću, Dejanu Goluboviću i Milan Krtiniću

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja - srebrne medalje za revnosnu službu, pripadnicima Vojske Srbije, koje je ukazom od 10. decembra odlikovao za zasluge i izuzetne rezultate pokazane u obavljanju dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti Srbije.

Vučić je odlikovanja uručio pukovnicima Vojske Srbije Miroslavu Glišiću, Dejanu Goluboviću i Milan Krtiniću.

Na svečanosti u Predsedništvu Srbije, Vučić je priznanja uručio i potpukovnicima VS Željku Avramoviću, Rajku Antiću, Bojanu Baliću, Goranu Jovanoviću, Siniši Joviću, Nebojši Lojpuru, Miroslavu Maksimoviću, Nebojši Miloševiću, Mufidu Mušoviću, Zoranu Pavloviću, Jugoslavu Spasojeviću i Darku Tomiću.

Srebrnom medaljom odlikovani su i kapetan frigate Radislav Svirač, te majori Miroslav Bobić, Saša Vardić, Radivoj Parlić, Igor Pešić, Dejan Ristić, Nemanja Rosić, Dragan Stojanović, Vaske Todosijević, Bojan Trkulja.

Predsednik je odlikovanja uručio i kapetanu korvete Daliboru Radosavljeviću, kapetanu Slobodanu Dimitrijeviću, kapetanu Bobanu Saviću, te zastavniku prve klase Darku Božiću.

Vučić im je preneo da je, nakon dodele prvih odlikovanja, sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Generalštaba Mojsilovićem razgovarao o obezbeđivanju novca za kupovinu važnih borbenih sredstava.

"Uspeli smo da obezbedimo novca za kupovinu važnih borbenih sredstava. Kraj je godine, kada možete da napravite analizu ima li viška novca, a uvek je najbolje taj višak uložiti u odbranu zemlje", rekao je on.

Vučić se odlikovanjima zahvalio na dobrom radu i ljubavi prema otadžbini.

"Pred vama, bez obzira da li je reč o onima koji su pred penzijom ili onima koji pred sobom imaju godine rada, su veliki zadaci u budućnosti da vojska bude snažnija, da vazduhoplovstvo i PVO bude mnogo snažniji“, naglasio je on.

Vučić je kazao da odlikovani imaju dodatnu obavezu, jer kao nosioci državnih medalja nisu više samo oficiri i podoficiri, već neko ko mora da bude primer svakome na svakom mestu i da je na njima mnogo veća odgovornost nego na "običnim" ljudima.

"Naš posao je da pre svega i u svakom trenutku možemo da sačuvamo i zaštitimo našu zemlju. Da budemo ozbiljno pripremljeni, kao što su zdravstveni radnici spremni da pomognu kada dođe do situacije kakva je aktuelna. Naravno da će neki deo da ode na bolovanje da bi sebe sačuvali, ali najveći deo će biti pošten prema državi ispunjavajući najlepše zakletve koje smo položili, a to je da moramo da sačuvamo našu zemlju. Zato je važno da jačamo odbrambene kapacitete. Uz vašu posvećenost, rad i marljivost možemo da se odbranimo od svakog potencijalnog agresora", zaključio je Vučić.

U nastavku ceremonije, predsednik je uručio odlikovanja zastavnicima prve klase Slavoljubu Zdravkoviću i Bojanu Milojkoviću, te zastavnicima Milošu Bakiću, Branku Živkoviću, Dejanu Miloviću, Miodragu Mitiću, Draganu Pavloviću, Nemanji Rakiću, Draganu Račiću, Srđanu Stankoviću, Bobanu Stefanoviću, te Mileti Stuparu i Žarku Ssušiću.

Odlikovanja su uručena i starijem vodniku prve klase Saši Živaku, mlađim vodnicima Goranu Diniću, Marku Markoviću, kao i desetarima Saši Kukulju, Slađanu Radomiroviću, Draganu Radosavljeviću.

Odlikovani su i razvodnik Srđan Filipović, vojni službenici Slaviša Dobrosavljević, Miroljub Mijailović, te vojni nameštenici Dušan Petrović i Nedeljko Šušnjar.

Predsednik je preneo da je doneta odluka da se ide u brzu nabavku novih sistema ratnog vazduhoplovstva.

"Mi ćemo našu vojsku da snažimo i u kadrovskom smislu, što znači poboljšanje životnog standarda i veća plata. Trudićemo se da bude vanrednih povećanja plata, da pružimo dodatnu sigurnost pripadnicima Vojske. A od vas ćemo tražiti odgovornost, hrabrost i posvećenost u očuvanju vitalnih državnih interesa“, naglasio je on.

U obraćanju podoficirima rekao je da se seća svojih vojničkih dana, kada je služio vojsku u Sarajevu, da svaki vojnik, iako se obično više govori o generalima ili pukovnicima, najviše vremena provodi sa podoficirima, od njih zavisi, uči i da oni najbolje razumeju šta je činiti.

Takođe, dodao je da mnogo zavisi od vojnih službenika i nameštenika.

"Medalja i odlkovanja koju dobijete nisu samo nagrada za vaš trud i priznanje za nešto što ste uradili, već je obaveza i odgovornost više. Molim vas da ne gledate da 'prođe još jedan dan u službi', već šta je to što možemo da uradimo za zemlju, kako da se pripremimo još bolje za odvraćanje agresora, kako da poboljšamo standard pripadnicima vojske. Da uradimo sve što možemo da se vojskom možemo i dalje ponositi", naglasio je Vučić.

Predsednik je odlikovanja dodelio uz poštovanje svih epidemioloških mera, zbog čega je i ceremonija dodele priznanja bila podeljena u dva dela.

Ratno vazduhoplovstvo i Protivvazdušna odbrana Vojske Srbije danas obeležavaju svoj dan - 24. decembar.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.