MIHAJLOVIĆ: Reformisanje Srbijagasa nije pitanje ličnosti, već pitanje budućnosti gasnog sektora!
Zorana Mihajlović, Foto: printscreen

promene

MIHAJLOVIĆ: Reformisanje Srbijagasa nije pitanje ličnosti, već pitanje budućnosti gasnog sektora!

Ona je istakla da "reformisanje 'Srbijagasa' nije pitanje bilo koje ličnosti, već pitanje budućnosti gasnog sektora"

Objavljeno:

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je cilj promena u "Srbijagasu" stvaranje jakog i uspešnog preduzeća i usklađivanje poslovanja gasnih kompanija sa Zakonom o energetici, te da je reforma pitanje budućnosti gasnog sektora zemlje.

"Suština je da li želimo uspešno i jako preduzeće ili hoćemo direktora koji ima 40 puta veća primanja od prosečne plate u Srbiji i na to dodaje 13. platu koja je deset puta veća od jednokratne pomoći za zdravstvene radnike koji se svakodnevno bore za zdravlje i živote zaraženih korona virusom. I nije samo stvar u platama, već imamo i važne investicije koje kasne ili da se realizuju investicije koje nisu isplative", rekla je Mihajlović, saopštilo je ministarstvo.

Ona je istakla da "reformisanje 'Srbijagasa' nije pitanje bilo koje ličnosti, već pitanje budućnosti gasnog sektora".

"Zato je Vlada i donela plan reorganizacije i zato smo i formirali radnu grupu za sprovođenje tog plana. Radnu grupu će voditi pomoćnik ministra, a prvom sastanku je prisustvo potvrdio i direktor 'Srbijagasa'", dodala je Mihajlović.

Ona je naglasila da država sve vreme stoji iza "Srbijagasa i da je prošle godine prihvatila i 1,2 milijarde evra duga ove kompanije i da je svima u interesu da "Srbijagas" posluje efikasnije.

"Nije tačno ni ono što neki tvrde da odvajanje delatnosti vodi povećanju cena. Naprotiv, ono može da znači i niže cene, pre svega za industriju, koja trenutno plaća visoku cenu gasa, ali i one za domaćinstva. Takođe, mi trenutno imamo situaciju da preduzeća 'Transportgas' i 'Distribucijagas Srbija' trenutno nemaju licencu za delatnosti koje obavljaju i taj problem takođe mora da se reši kroz reorganizaciju 'Srbijagasa'", objasnila je Mihajlović.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.