ANA BRNABIĆ: U Srbiju je bez PCR testa od jutros ušlo 205 ljudi, zna se šta će sa njima biti narednih 10 dana
Ana Brnabić, Foto: Print Screen Youtube

pcr test

ANA BRNABIĆ: U Srbiju je bez PCR testa od jutros ušlo 205 ljudi, zna se šta će sa njima biti narednih 10 dana

Oni će moći slobodno da se kreću samo pod jednim uslovom

Objavljeno: 13:54h

Danas je u Srbiju od jutros ušlo 205 srpskih državljana bez PCR testova, rekla je premijerka Ana Brnabić i naglasila je da će u narednih deset dana ti građani biti u samoizolaciji i kontrolisani.

Brnabić je rekla da će oni moći slobodno da se kreću i pre isteka tog roka od deset dana ukoliko urade PCR test koji pokaže da su negativni.

Odgovarajući na pitanje da li će naši državljani koji budu ulazili u Srbiju bez PCR testova biti kontrolisani, Brnabić je novinarima u Ovčar banji rekla da će to biti rešeno kao i u martu-aprilu, odnosno njih će kontrolisati MUP u saradnji sa sanitarnom inspekcijom i ako bude potrebe i sa ostalim inspekcijama.

Upitana da li će Srbija prekinuti letove sa Velikom Britanijom kao što su to učinile neke druge evropske zemlje, Brnabić je navela da Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture gleda kakve su ugovorne obaveze i razmatra šta takva odluka nosi sa sobom.

"Čekamo još neke informacije i od naših partnera iz EU na osnovu kojih su oni doneli takvu odluku. I to smo razmatrali na Kriznom štabu. Čim budemo imali sve informacije i ako postoji potreba donećemo takvu odluku", rekla je Brnabić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.