Vučić: Oprema za kovid bolnicu u Kruševcu koštala milijardu i 119 miliona dinara!
Aleksandar Vučić, Foto: printscreen RTV Pink

otkrio

Vučić: Oprema za kovid bolnicu u Kruševcu koštala milijardu i 119 miliona dinara!

Vučić je u Kruševcu rekao da je kovid bolnica u tom gradu izgradjena za četiri meseca, u rekordnom roku

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u novootvorenoj kovid bolnici u Kruševcu, koja ima 493 bolničkih ležajeva od čega je 150 na intenzivnoj nezi, biti zbrinuti pacijenti iz Rasinskog okruga ali i iz drugih krajeva, pre svega sa Kosova i Metohije.

Vučić je u Kruševcu rekao da je kovid bolnica u tom gradu izgradjena za četiri meseca, u rekordnom roku, a da je oprema, medju kojom je i 150 respiratora (high flow) i 57 pokretnih, koštala milijardu i 119 miliona dinara, odnosno 9,5 miliona evra.

On je naveo da trenutno na raspolaganju ima još 66 respiratora koji nisu rasporedjeni.

"Sve to teba da damo bonicama po Srbiji, nabavljacemo još 'high flow' respiratore za buduća vremena", kazao je Vučić.

On je rekao da će se u bolnici u Kruševcu lečiti i veliki broj bolesnika sa Kosova i Metohije, da bi se rastreretile kovid bolnice u Vranju, Kraljevu i Leskovcu.

"Imaćemo veliki broj bolesnika sa Kosova i Metohije. Mi ne pitamo da li su Srbi ili Albanci, ali pre svega će se lečiti sa severa Kosova i Metohije", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je izuzetan uspeh to što je kovid bolnica u Kruševcu završena za četiri meseca, dok su u nekim ranijim periodima "samo javne nabavke trajale po godinu i po dana".

Dodao je da je oko kovid bolnice zasadjeno 98 jablanova, u znak sećanja na poginule pripadnike 125 motorizovane brigade, od čega, kako je naveo "38 njih je poginulo na Košarama", a koja je ukinuta 2005. godine.

"Svaki jablan ima ime nekog od poginulih boraca. Bolnica je spomenik za budućnost", rekao je Vučić, koji je pre obilaska bolnice položio venac na spomenik toj brigadi u Kruševcu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.