TUŽILAŠTVO REAGOVALO POSLE PITANJA MRDIĆA: Pokrenuta istraga protiv nekadašnjih čelnika Opštine Vračar
Pokrenuta istraga, Foto: Aleksandra Čolić

REAKCIJA

TUŽILAŠTVO REAGOVALO POSLE PITANJA MRDIĆA: Pokrenuta istraga protiv nekadašnjih čelnika Opštine Vračar

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Mihaila Samofalova, Aleksandra Đurašinovića, Vladimira Medakovića i Svetlane Triundić zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja iz člana 359 stav 3 u vezi člana 61

Objavljeno: 16:54h

Republičko javno tužilaštvo reagovalo je posle pitanja koje je uputio narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić u vezi krivične prijave koju je podnela Gradska opština Vračar krajem 2016. protiv nekadašnjih čelnika Opštine Vračar i Poslovnog prostora Vračara.

"Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Mihaila Samofalova, Aleksandra Đurašinovića, Vladimira Medakovića i Svetlane Triundić zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja iz člana 359 stav 3 u vezi člana 61. KZ. Istraga je u toku. U odnosu na Branimira Kuzmanovića, Tijanu Blagojević, Aleksandra Ivanovića i Mirjanu Đorđević u toku je predistražni postupak po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu po kome postupa UKP Prvo odeljenje. Nadam se da će ovako efikasno reagovato tužilaštvo i kada su u pitanju pretnje smrću predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici, kao i kada su u pitanju i krivične prijave podnetw protiv Dragana Đilasa i njegovih saradnika", poručio je Uglješa Mrdić. On je dodao i da je vreme da se utvrdi šta je sa nestalim stanovima, poslovnim prostorom i nenaplaćenim novčanim potraživanjima na Vračaru u periodu do 2016. godine kada je na vlasti bila Demokratska stranka sa svojim partnerima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.