SAUČEŠĆE DAČIĆA: Umro premijer Esvatinija Ambroz Dlamini
Iskreno saučešće, Foto: parlament.gov.rs

vest

SAUČEŠĆE DAČIĆA: Umro premijer Esvatinija Ambroz Dlamini

Imao sam veliku čast da tokom posete Kraljevini Esvatini upoznam Ambroza Dlaminija i razgovaram sa njim o suštinski važnim pitanjima za naše dve zemlje

Objavljeno:

Ivica Dačić, predsednik Narodne Skupštine Republike Srbije uputio telegram saučešća povodom smrti Ambroza Dlaminija, premijera Kraljevine Esvatini.

“Sa velikim žaljenjem sam primio vest o smrti Njegove Ekselencije Ambroza Dlaminija, premijera Kraljevine Esvatini. U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje ime molim Vas da primite izraze mog najiskrenijeg saučešća povodom iznenadne smrti Vašeg kolege i sunarodnika, a mog dragog prijatelja.

Imao sam veliku čast da tokom posete Kraljevini Esvatini upoznam Ambroza Dlaminija i razgovaram sa njim o suštinski važnim pitanjima za naše dve zemlje, između ostalog o razvoju saradnje, o očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, jednom od ključnih pitanja za male zemlje poput naših, kao i o mogućem povlačenju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvane „Republike Kosovo“.

Na žalost, pandemija izazvana virusom Kovid-19 odnela je ove godine mnogo života i mnoge porodice širom sveta pretrpele su tragične posledice zbog ove nevidljive nemani. Molim Vas da moje saučešće i izraze solidarnosti zbog ovog nenadoknadivog gubitka prenesete Vladi Esvatinija, Senatu, članovima porodice A. Dlaminija, kao i prijateljskom narodu Kraljevine Esvatini.

Primite i ovom prilikom izraze mog dubokog poštovanja.”

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Parlament.gov.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.